HEPSİNİ YÜCE DİVANA GÖTÜRECEĞİZ


İlk konuşmayı yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, duruşma salonunda yaşanılanların komedi olduğunu belirterek “Davanın savcısı AKP, tanığı PKK, yargılanan da Türk milleti, insanlık onurudur” dedi. Duruşma salonunda kendilerinin de dahil olmak üzere avukatların dışarıya çıkarılmak istendiğini söyleyen Muharrem İnce, “Avukatların üzerine robocoplarla saldırıyorlar. Bu davanın mahkemesi özel, tanığı gizli, iddianamesi düzmecedir. İşte AKP adaleti budur. Sabahtan beri on binlerin buraya gelmesi Türkiye için bir umuttur. Bundan korkuyorlar merak etmeyin. Diktatörlerin hepsi korkaktır. Bunların hepsini hep birlikte yüce divana götüreceğiz” diye konuştu.

 


GÜNAYDIN: BURADA ADALET KATLEDİLİYOR


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da “Saat 09.30 da sözde bir yargılama başladı. Saat 14.30 itibariyle gördüğümüz tek şey Türkiye Cumhuriyeti’ni adaletini temsil etmek üzere o kürsüdeki hakim ve savcıların usul hukuk hakkında ne varsa iptal etmeleridir. Savcının mütalaasını okuyacağı beklentisi ile binlerce insan doldu ama şu anda burada bu mahkemenin hakimleri ve savcıları bu mahkemenin avukatlarının görmediği bir iddianameyi bu davaya sokuşturmaya çalışıyor. Avukatlar ‘Biz bu iddianameyi görmedik. Biz bunu okumadık sizden süre istiyoruz’ diyorlar. Avukatlar robocoplarla dışarıya çıkarılmaya çalışılıyor. Burada adalet katlediliyor.” dedi.

 


TARHAN:ZİNCİRLERİ KIRMAMIZ GEREK


CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da şunları söyledi:


“Bel altı vurup rövanş almak için Türkiye Cumhuriyeti’ni büyük bir cezaevine dönüştürdüler. Bu ülkede özgürlük yoksa onu kazanmak gerek. Yolu ne olursa olsun neye mal olursa olsun kazanmamız gerek. Bu halk zincirlerine uzun süre tutsak olmaz. Caniler bir gün kurbanlara dönüşebilir. Hareket etmediğimiz takdirde zincirleri kıramayız. Zincirleri kırmamız gerek. 29 Ekim 2012’de ilk zinciri kırdık.”

(BB)