Muğla'nın Kavaklıdere ile Yatağan ilçelerini bağlayan karayolunun 14’üncü kilometresinde kar yağışı nedeniyle birçok araç yolda kaldı. 15 aylık bebeklerini hastaneye götürmek için yola çıkan ailenin yardımına jandarma ve orman işletme müdürlüğü ekipleri yetişti. 40 derece ateşi olan bebek için ekipler seferber oldu. Kavaklıdere ile Aydın Bozdoğan karayolunda da trafik akışı durdu.

Muğla ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kavaklıdere- Yatağan Karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı. Karayolunun Aysanti Mevkii’nde birçok araç yol kenarında beklemek zorunda kalırken, sürücülerin yardımına Kavaklıdere Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yetişti. Bazı sürücüler yol kenarında ateş yakarken, bazıları da kar topu oynadı.

Bu arada, hastaneye götürülmek üzere yola çıkarılan Kavaklıdere Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kerem Çatak'ın 15 aylık kızı Tuğçe 40 derece ateşle lastiklerinde zincir takılı olmadığı için ilerleyemeyen otomobil içinde uzun süre beklemek zorunda kaldı. Çatak’ın otomobili ,Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazi tipi çekiciyle Yatağan yönüne doğru yaklaşık 15 kilometre çekildi. Kerem Çatak, daha sonra kızı Tuğçe’yi Muğla Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Karayolları ekiplerinin, yaklaşık 2 saat süren kar küreme ve yol tuzlama çalışmasının ardından Kavaklıdere- Yatağan Karayolu trafiğe açıldı.

Cavit YILDIRIM/KAVAKLIDERE (Muğla),



CY(İÖ/BT)