Erdemli İlçe Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu'nca hazırlanan 'Ailemi İstiyorum Projesi' kapsamında ilçe ve bağlı köylerde evlilik hazırlığı yapan nişanlı 100 çift tespit edildi. Muhtar ve imamların aracılığıyla bir araya getirilen çiftlere Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu görevlisi Filiz Kılıç ve Eğitim ve Danışmanlık Uzmanı Münir Arıkan, 'Ailede etkin iletişim ve aile zekası', 'Evlilikle çatışma çözme sanatı' konularında eğitim verdi. Projenin ilk programında konuşan Erdemli İlçe Müftüsü Mustafa Topal, 'Ailemi İstiyorum Projesi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Mustafa Topal, "Evlilik öncesi gençlerimizin bilmesi ve öğrenmesi gereken konuları ve tembihleri alması için değerli hocamız himayesinde seminerlerimizi düzenliyoruz. Amacımız gençliğimizi, evlilik öncesi bilgilendirmek ve mutlu bir hayat sürdürmelerini sağlamaktır" dedi.

İki saatlik eğitim programında genç çiftlere ders veren Eğitim ve Danışmanlık Uzmanı Münir Arıkan ise sağlıklı ve mutlu evlilikler için tüm çiftlerin benzer seminerlere katılmasının yararlı olacağını dile getirdi. Münir Arıkan, şöyle dedi:

"Kimisi nikah için gün almış, kimisi yeni yuvasının eşyalarını tamamlamak üzere olan nişanlı çiftlerle mutlu bir aile hayatının ipuçlarını paylaştık. Gençlerimizin aktif katılım gösterdiği programda anketler, soru-cevap şeklinde interaktif iletişimle çiftlerin hayattan ve evlilikten beklentilerini de analiz etme fırsatı bulduk. Erdemli Müftülüğü bir ilki başlattı. Bu seminerlerin faydasını gösterdikçe umuyorum ileride tüm Türkiye'de evlilik seminerleri standart bir hale getirilir." 

Programa katılan çiftçilere eğitim sonunda sertifika verildi