TTK Genel Müdürlüğü, Baştarla Mahallesi'ndeki Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nün idari birimlerinin Asma İşletme Müdürlüğü'ne taşınmasının ardından boşalan 2 bloktan oluşan 2 katlı binayı ZKÜ'ye tahsis etti. Üniversitenin tadilattan geçirdiği bina, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne dönüştürüldü. Bir bloku Resim Bölümü, diğer bloku Grafik Tasarımı Bölümü ile Heykel Bölümü olarak kullanılacak binanın açılışı törenle yapıldı.

Törene Vali Erol Ayyaldız, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Akalan, 2010- 2011 Akademik Yılı başında Resim Bölümü'ne aldıkları 38 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladıklarını söyledi. Resim Bölümü'nde, heykel ve modelej, baskı resim, resim ve desen atölyeleri, temel sanat eğitimi atölyesi, sanat uygulamaları ve yaratıcı düşünce atölyesi ile amfi bulunduğunu belirten Prof. Dr. Akalan, Grafik Tasarımı ve Heykel Bölümlerini de yeni akademik yılda eğitime açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Vali Erol Ayyıldız ise Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bir şehrin gelişiminde büyük katkısı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fakültenin açılışı gerçekleştirildi.



DS(EE/BT)