YİBO'da 8'inci sınıf öğrencisi Evin Gizlenci, bir yıldan bu yana felç olan ve yürüyemeyen annesi Nursen Gizlenci için tekerlekli sandalye almak için okulda arkadaşlarıyla birlikte mavi kapak toplamaya başladı. Elif Gizlenci'nin yüzlerce kapak topladığını gören okul müdüresi Melahat Aydın, "Neden her tenefüs kapak topluyorsun?" dedi. Evin Gizlenci'nin "Annem yatalak oldu. Onu bağlı kaldığı yataktan kurtarmak istiyorum" diye konuşması üzerine Müdüre Aydın, öğrencisinin durumunu Yalova'daki kendi ailesine anlattı ve tekerlekli sandalye istedi.

Yalova'dan gönderilen tekerlekli sandalye ile öğrencisi Evin'e süpriz yapan Melahat Aydın, öğrencisinin Muratpaşa Mahallesi'ndeki evine gitti. Tekerlekli sandalyeyi hediye eden Müdüre Melahat Aydın, "Evin ve annesinin yüzlerindeki mutluluğu görmek beni çok duygulandırdı. Evin gibi bir öğrencim olduğu için gurur duyuyorum" dedi.

Bugüne kadar 5 bine yakın kapak topladığını anlatan Evin Gizlenci ise, "Yeterince kapak biriktiremeyeceğimi düşünerek ümitsizliğe kapılmıştım. Melahat öğretmen sürpriz yaparak hızır gibi imdadımıza yetişti" diye konuştu.



MA(KS/İD)