Doğumunun ardından kalbinde iki ayrı delik, kalbe giden iki ana damarda sorun olduğu, sol akciğerinin bulunmadığı, yemek borusuyla solunum yolu arasında bir delik olduğu tespit edilen Şeyma bebeğin uzun süre yaşamasının mümkün olmadığı belirtildi. 9 aylıkken gazetelerde ve televizyonlarda çıkan haberler üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla sağlık kontrolleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan, halen kontrol altında tutulan Şeyma bebek, yaşama sımsıkı tutundu.

KARDEŞ SEVİNCİ

4 yaşı geride bırakan ve Yozgat'ın İnceçayır Köyündeki evinde Mart ayının ilk haftasında 5'inci doğum gününü kutlamaya hazırlanan Şeyma, yeni doğan erkek kardeşi Eyüp Emir ile mutlu oldu. Şeyma'nın durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirten babası Alpaslan Akbaş, sürekli sağlık kontrolüne götürdüklerini, artık bir çok şeyi anlayıp, konuşabildiğini, arkadaşlarıyla oyunlar oynadığını söyledi. Alpaslan Akbaş, yeni doğan ve Eyüp Emir ismini verdikleri bebeklerinin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Anne Aysel Akbaş ise, Şeyma'ya uyuduğu zaman oksijen tüpü bağladığını belirterek, "16 aylık oluncaya kadar burnuna takılı bir hortumla besliyorduk, daha sonra ağızdan beslemeye başladık, şimdi her şeyi rahatlıkla kendisi yiyebiliyor. Allah bize çocuğumuz bağışladı, şimdi bir çocuk daha verdi. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Anne Akbaş, Şeyma'da yaşadıkları sorun nedeniyle Eyüp Emir'e hamile kaldığı günden itibaren sürekli doktor kontrolünde bulunduğunu, doğumun normal, bebeğin de sağlıklı olduğunu belirterek, bundan sonra da sağlık kontrollerinin devam edeceğini belirtti.



HG(AY/COŞ)