Almanya'da emekli olan Aydın Şimşek, 44 yıllık eşi 60 yaşındaki Anna Martha Ilonka Şimşek ile birlikte Fethiye'ye yerleşti. İddiaya göre, 2010 yılı eylül ayında Anna Martha Ilonka Şimşek, bel fıtığına bağlı ağrılarından şikayet etmeye başladı. Aydın Şimşek eşini Fethiye'deki hastanelere götürdü. Ancak uygulanan tedavilerden sonuç alınamadı.

KAPALI ALAN KORKUSU VARDI

Bir türlü geçmeyen bel ağrıları sonrası, tavsiye üzerine Burdur'un Bucak İlçesi'ndeki özel bir hastaneye giden çift, tedavi olmak istedi. Hastane görevlileri bel ağrılarından şikayet eden Şimşek'in MR'ının çekilmesi gerektiğini söyledi. Ancak Anna Martha Ilonka Şimşek, kapalı alan korkusu gerekçesiyle MR çektirmek istemedi. Bunun üzerine hastanede görevli doktorlar tarafından Şimşek'e sakinleştirici verilmesini kararlaştırıldı. Anestezi uygulanarak MR cihazına sokulan Şimşek'in bir süre sonra bayıldığı fark edildi. Suni solunum ve kalp masajı yapılan Şimşek, 72 saat komada kaldıktan sonra, tedavi için uçakla Almanya'ya götürüldü. Ancak Şimşek, 24 Ekim 2010 tarihinde yaşamını yitirdi. Eşinin ölümüne neden olduğunu iddia ettiği doktorlar hakkında Burdur Cumhuriyet Savcılığı ve Sağlık Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunan Aydın Şimşek, savcılığın 27 Mart 2012 tarihli kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla bir kez daha yıkıldı.

'VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM'

AIHM'ye başvuru yapmaya hazırlanan Şimşek, "Eşimi o hastaneye ben götürdüm. Vicdanen çok rahatsızım. O hastanenin kapatılması gerekirken hala çalışmaya devam ediyor. İlla birilerinin daha ölmesi mi gerekiyor?" dedi.

'MÜFETTİŞLER HASTANEYİ KORUYOR'

Burdur'a tavsiye üzerine gittiklerini anlatan Şimşek, "O hastaneyi komşum tavsiye etmişti. MR çektirmek istemeyen eşime soyadını hatırlayamadığım Ahmet adlı doktor anestezi uygulayıp cihaza soktu. Eşim bayıldı ardından da komaya girdi. Almanya'da eşimin beynine 4 dakika oksijen gitmediği ve hasar meydana geldiği tespit edildi. Ancak şikayetlerim sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler 'yuvarlak' ifadeyle hastaneyi kolluyor. Savcılığın kararından sonra AİHM'e gitmekten başka çarem kalmadı" diye konuştu.