Önleyici Hizmetler Birimi'nde görevli 40 polis memuru, İnterteks Fuar Alanı'nda motosikletli teorik ve pratik eğitimlerini tamamladı. İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ile birlikte şube müdürlerinin de izlediği motosikletli polislerin gösterisi büyük beğeni topladı. Motosikletle suçlu yakalama, hareket halindeyken motosikletten atlama gibi çeşitli hareketler yapan polis memurlarının şovu, Türk bayrağı açarak sona erdi. 

Kentin sokaklarında huzuru sağlamak amacıyla motosikletli polislerin görev yapacağını söyleyen İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik konuşmasına söyle devam etti:

"Önleyici Hizmetler'le alakalı motosikletli timlerimizi güçlendirme programımız vardı. Önümüzdeki dönem itibariyle 40 arkadaşımızı Yunus timlerine katmış olacağız. Onların temel eğitimlerini aldılar. Bundan sonraki dönem içerisinde bu arkadaşlarımız kentimizde hizmet edecekler. Sadece motosikletli devriye anlamında değil ayrıca hukuk, spor ve mesleki bilgileriyle tam donanımlı olacaklar. Yakın savunma sporlarını alacaklar. Şimdiden kondisyon için koşularını yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde yakın savunma sporlarını yapacaklar. Asayis, kaçakçılık, narkotik gibi bir çok alanda temel yapıları yerine oturmuş yetişmiş tam donanımlı personel olacaklar. Daha sonra da kentin sokaklarında huzur için çalışacaklar. İlk etapta arkadaşlarımızın bunu başarabileceklerini gördük."



EA(MB/BT)