Geçen 1 Mart'ta, Atatürk Bulvarı üzerinde alışveriş yaptıktan sonra evine dönmek için otobüs durağına giden Zeynep Taşçı'ya, motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulup başını kaldırıma çarpan kadın ağır yaralanırken, motosiklet sürücüsü ise kaçtı. Ambulansla hastaneye götürülen kadın, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak öldü.

ONLARCA KAMERA İNCELENDİ

Faili meçhul trafik kazasının aydınlatılması için Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun talimatı doğrultusunda çalışma başlatıldı. Cinayet Büro Amirliği'nde görevli özel bir ekip, kazanın meydana geldiği bulvardaki Mobese ve işyeri güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye başladı.

KAZA SONRASI HASTANEYE GELMİŞ

Kamera kayıtlarından sürücünün kimliğini saptayamayan polis, bu kez kaza sonrası kadının getirildiği hastanede araştırma başlattı. Kaza sonrası hastaneye yakınlarından önce gelen bir kişinin Zeynep Taşçı'nın durumunu sorduğunu öğrenen polis, hastanenin güvenlik kamerasını inceledi. Yapılan incelemede, kadının yakınlarının tanımadığı ancak Mobese kamerası kayıtlarındaki sürücüye benzeyen bir kişiyi fark etti. Bu kişinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan polis, güvenlik kamerasından elde edilen fotoğrafı tüm ekiplere dağıttı. 28 gün boyunca kentteki tüm mahalleleri gezen polisler, fotoğraftan kimlik tespiti yaptırmaya çalıştı. Son olarak Bağlarbaşı Mahallesi'nde bir kişi, fotoğraftaki şüphelinin hırsızlıktan sabıkalı olan 23 yaşındaki Müslüm Tepe olduğunu teşhis etti.

KORKTUĞU İÇİN KAÇMIŞ

Polisin düzenlediği operasyonla dün gece yakalanan şüpheli Müslüm Tepe, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasında suçunu itiraf etti. Kaza sonrası korkup olay yerinden kaçtığını ifade eden Tepe, "Hastaneye gidip durumunu sordum. Öldüğünü öğrenince daha çok korktum. Polisin beni yakalayacağını hiç tahmin etmiyordum. Çok pişmanım" dedi.

Şüpheli polis sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan adliyeye sevk edildi.



(HK/BT)