İlkadım Belediyesine bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü'nde şirket elemanı olarak çalışan Yücel Tavus ve ekip arkadaşı Sadık Türkel, diğer işçilerle birlikte dün Ahullu Mahallesi'ndeki Ahullu mezarlığına ağaç ve ot temizliğine gitti. Yücel Tavus tırpan halinde kullanılan hızar makinasıyla ağaçları ve otları keserken, Sadık Türkel kesilen ot ve ağaç dallarını tırmıkla toplamaya başladı. İddiaya göre hızar makinası kalın bir ağaç dalına çarpıtı. Çarpmanın etkisiyle Yücel Tavus elindeki hızar makinasının kontrolünü kaybetti ve yere doğru savrularak ot ve ağaç dalı toplayan Sadık Türkel'in kafasını gövdesinden ayırdı. Türkel olay yerinde can verdi. Soruşturma başlatan jandarma suçunu önce kabul etmeyen, ardından itiraf eden Yücel Tavus'u gözaltına aldı. 

Zanlı jandarmadaki ifadesinde çok üzgün olduğunu belirterek, "Ben hızar makinasını kullanıp ağaç ve otları kesiyor, arkadaşım ise onları topluyordu. Ağaçtaki dalları keserken galiba kalın bir dala denk gelen hızar makinası yere doğru savruldu. Ben hakim olamadım ve yerde ot ve dal toplayan arkadaşımın kafasına geldi. O an şoke oldum. Kanlar içinde yere düşünce üzerimdeki kazağı çıkartıp tampon yaptım. Korktuğum için suçu önce kabul etmedim. Daha sonra ise vicdan azabı duyarak suçumu kabul ettim. Kesinlikle bilerek yapmadım" dedi.

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen zanlı çıkartıldığı nöbetçi mahkemece bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan tutuklanarak cezaevine önderildi.



HÇ(İS/AAA)(FOTOĞRAF)