Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Sagat'ın davetlisi olarak geldiği ilçede Torba koyundaki butik otelde konaklayan Rolf Königs ve eşi, tekne ile kısa mavi yolculuğa çıktı, Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro ve Mouseilum'u gezdi. Königs, gelecek haziran ayında Bodrum'a iki haftalık tatil için geleceğini belirtti.

Türkiye'de, Bursa ve Antalya olmak üzere birçok kentte ciddi yatırımları bulunduğunu ve buna devam edeceğini kaydeden Königs, "Türkiye genç nüfusu sayesinde ekonomik olarak gelecekte çok daha başarılı ve kuvvetli olacak. Bu nedenle ben de dahil birçok Alman işadamı yatırım yapmak için çekinmiyor. Aksine, bu ülkeye güveniyoruz. Türkiye, yatırımlara açık konumda bir ülke. Türkiye ile 1989 yılında iş yapmaya başladım ve 1994 yılında yaşanan ekonomik krize rağmen, Türkiye'den çıkmayı hiç düşünmedim. Kötü zamanda bile Türkiye'ye güvendik. Bugün doğru karar verdiğimizi görüyor ve onun meyvelerini alıyoruz. Türkiye'deki yatırımlarımıza da devam etmek istiyoruz. Toplamda 75 milyon ve 28 yaş ortalaması ile genç bir nüfus var. Çok güzel bir potansiyel. Burada ticaret yapmak her açıdan kârlı bir girişim" dedi.

Königs, Türk futbolunun da son yıllarda büyük bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, "Ancak özel takımlardaki başarılı Milli Takım seviyesinde istikrarlı görülmüyor. Ama Galatasaray, Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımların yanında Süper Lig’deki takımların kalitesi gittikçe artıyor. Bunun Milli Takım’a yansıması mutlaka olacaktır. Sabır ve çok iyi uzun vadeli planlama gerekir. Türk futbolunun dünyada çok iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Özellikle son 20 yılda çok büyük mesafeler kat ettiniz" diye konuştu.

Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Sagat, Königs'e Bodrum halısı hediye etti. Königs, eşi ile birlikte geçirdiği dört günlük Bodrum tatilinin ardından ülkesine döndü.



YA(İÖ/CK)