Edirne Şükrüpaşa Mahallesi İlhami Ertem Caddesi üzerinde 6 katlı apartmanın giriş katında bulunan markete, dün gece saat 22.00 sıralarında kapüşonlu mont giyen ve yüzleri atkılarla kapatan 2 kişi tarafından molotof kokteyli atıldı. Camı kırarak içeri düşen molotofların çıkardığı yangın, o sırada kasa hesabını yapan çalışanlar tarafından fark edilerek söndürüldü. Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı. Can kaybı ve yaralanan olmadığı olayda, markette maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine markete gelen polisin yaptığı incelemede, marketin kapıyı gösteren güvenlik kamerası kayıtlarına göre kapüşonlu mont giyen ve yüzlerini atkılarla kapan 2 kişi işyeri önüne gelerek, ellerinde molotof kokteyllerini yakıp içeri attıkları belirlendi. Marketin girişindeki duvara isabet eden molotofların çıkardığı yangın çalışanlar tarafından kısa sürede söndürüldü.

SABAH YAKALANDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yeri inceleme ekiplerinin ve çevredeki güvenlik kameralarını da tarayarak saldırganlarlar ile ilgili çalışma başlattı. Saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilenlerin zanlıların saklandığı iki eve bu sabah baskın düzenlendi. Operasyonda Trakya Üniversite'ndeki çeşitle fakülte ve yükseokullarda öğrenim gören 4'ü öğrenci ile 2'si inşaatlarda işçi olarak çalışan toplam 6 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada bölücü terör örgütü PKK ile ilgili çok sayıda döküman, molotof atarken giydiği elbiseler, benzin bidonları ve motolf yapmakta kullanılan malzemeler bulundu. Şüphelilerin polisteki sorgusu sürüyor.

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ GİBİ

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan bugün makamında şube müdürlerinin 51. yaşına girmesi nedeniyle getirdikleri pastayı kesti. Terör saldırısı zanlılarının da olaydan 24 saat geçmeden yakalanması Müdür Ceylan'a doğum günü hediyesi gibi oldu.

LK(LK/SSA) (FOTOĞRAF)