Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile bir subay hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu HSYK'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verildi. Açığa alınan savcılardan Adana'da kalan tek savcı olan Özcan Şişman,"Hukuksuzluk devam ediyor" dedi.


1 Ocak 2014'de Hatay, 19 Ocak 2014'de de Adana'da 'Mühimmat ve silah' taşıdıkları iddiasıyla TIR ve otobüslerde özel yetkili Adana Cumhuriyet Savcıları tarafından arama yaptırılması istenmesi tartışmalara neden olmuş, görevli 4 savcının önce başka yerlere atamaları yapılmış, daha sonra açığa alınmışlardı.

Dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman hakkında soruşturmalar sürerken, TIR'ları arayan askerler hakkında 'casusluk' suçlaması ile dava açılıp, celseler gizli yapılmaya başlandı. Bu arada HSYK'nın incelemeleri tamamlandı ve usul gereği tutuklanma istemleri olay yerine en yakın yer olan Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu mahkeme de 4 savcı hakkında tutuklama kararı verildi. Bu arada ilin en yüksek rütbeli komutanı olması nedeniyle Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay hakkında da yine HSYK tarafından talep edilen tutuklama istemi, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

ÖZCAN ŞİŞMAN: HUKUKSUZLUK DEVAM EDİYOR

Hakkında tutuklama kararı çıkartılan savcı Özcan Şişman, tutuklama kararıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada şöyle dedi: "Hukuksuzluğun olduğu bir yerde hukuksuzluk devam ediyor. Güce biat edenler, hukuku yok sayarak, gücün talimatını yerine getiriyorlar. Birilerinin gazını almak için bizi tutukluyorlar. Yaşadığımız süreç budur. Daha önce de dile getirdiğim gibi hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bütün işlerimizde hukuk neyi gerektiriyorsa onu yaptık."