Geçen 13 Mayıs’ta, tarlasından dönen Abidin İltaş, 35 TBE 13 plakalı kamyonetini Özbey Mahallesi’ndeki evinin avlusuna park etmek istedi. Geri manevra yapan İltaş, bu sırada avludaki ağaçtan düşen dutları toplayan kayınbiraderinin çocuğu 2 yaşındaki Ayşe Betül Aslan’ı farketmeyip, ezdi. Ağır yaralanan Ayşe Betül, kaldırıldığı Torbalı Devlet Hastanesi’nde doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından küçük kızın acısını içlerine gömen ailesi, “Takdir-i İlahi” diyerek, akrabaları İltaş’tan şikayetçi olmadı.

Dört çocukları daha bulunan çiftçilik yapan 48 yaşındaki baba Muzaffer ve 40 yaşındaki anne Meryem Aslan çifti, bir ay önce sigorta şirketinden gelen yazıyla bir kez daha sarsıldı. Zorunlu trafik sigortasını yapan şirketin ölen kızlarının hayatı için 3 bin TL tazminat ödemeyi teklif etmesi, Aslan çiftini şoke etti. Sigorta şirketinin bu teklifinin komik olduğunu ve kendilerini üzdüğünü belirten Aslan çifti, Torbalı 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

Davanın ilk duruşması geçen 4 Aralık’ta görüldü. Mahkeme, bilirkişi tarafından tazminatın tekrar hesaplanmasınan karar verip, duruşmayı erteledi.

BİZİMLE DALGA GEÇTİLER

Acılı baba Muzaffer Aslan, sigorta şirketi tarafından görevlendirilen ekspertizin hazırladığı rapor sonunda önerilen 3 bin liralık teklifin çok komik olduğunu belirterek, “Kızımın önünde uzun bir gelecek vardı. Daha 2 yaşındaydı ve ona gözümüz gibi bakıyorduk. Küçücük bir fidanın hayatı söndü. Bunun değeri 3 bin lira mıdır? Hayat parayla ölçülmez. Resmen bizimle dalga geçiyorlar. Kızım üzerinden rant sağlamak gibi bir niyetimiz yok. Derdimiz para değil. Sigorta şirketinin teklif ettiği rakam bizleri fazlasıyla yaraladı. Bu, acımıza bir hakarettir. Ölüm acısını bize yeniden yaşattılar. Hakkımızı hukuksal açıdan arayacağız. Türk adaletine güveniyorum” dedi.

Aslan Ailesinin avukatı Özgür Çağlar da sigorta şirketinin önerdiği tazminat miktarının oldukça düşük olduğunu ileri sürürek, “Mahkeme tarafından aktüerya hesabı yapılacak ve ödenmesi gereken bedel yeniden belirlenecek. Bu bedelin de en az 40 bin lira olacağını düşünüyoruz” dedi.



GY(İÖ/AAA)