Erzincan-Tokat karayolu üzerinde Şuşehri ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta yol ortasında bir spor çanta olduğunu fark edenler durumu polise bildirdi. Suşehri Emniyet Müdürlüğü ekipleri yolda güvenlik önlemi aldı. Güvenlik şeridi çekilerek yol tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı. İlçede uzman personel bulunmaması nedeniyle Sivas Emniyet Müdürlüğü'ndeki bomba imha uzmanlarına bilgi verildi.

Bu sırada polis ekipleri çantanın üzerinde yer alan 'Sabri Çiftçi' isminden yola çıkarak araştırma başlattı. Bir süre sonra ekipler çantanın Suşehri Yatılı İlköğretim Okulu'nda okuyan Sabri Çiftçi adlı öğrenciye ait olduğunu belirledi. Öğrencinin ailesine ulaşan ekipler, hafta sonu tatili nedeni Tatar köyüne giden öğrencinin çantasının minibüsün üstünden yola düştüğü bilgisine ulaştı. Orta gözü asma kilitle olan çantanın yan gözlerinden terlik çıktı. Çantanın içinde ise kıyafet olduğu öğrenildi.

Çanta sahibine teslim edilmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yaklaşık bir saat tek taraflı ulaşıma kapatılan D-100 karayolu yeniden açıldı.
 
BT(EA/ESM)