Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla saat 23.40’da Moskova’dan İstanbul’a gelen Ambute milli takım kafilesini Atatürk Havalimanı’nda üçüncülük kupasıyla poz verdiler. Bu sırada şarkıcı Yunus Bülbül’le birlikte yurt dışından dönen Müslüm Gürses milli takım oyuncularıyla sohbet etti. Müslüm Gürses ve Yunus Bülbül daha sonra milli takım oyuncularıyla birlikte “En büyük Türkiye”sloganı attılar.

DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

DHA mikrofonunu eline alan ünlü sarkıcı Müslüm Gürses, “Engelli kardeşlerimiz kupayı almışlar. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri birinci olarak da görmek istiyoruz. Devlet büyüklerimiz inşallah sizlere yardım ediyordur” dedi. Müslüm Gürses daha sonra futbolcularla sohbet etti.

HAVA ŞARTLARI BİZİ ETKİLEDİ

Ampute Milli Takım teknik direktörü Halil İbrahim Köprülü, “Dünya şampiyonasına gitmeden önce dünya üçüncülüğümüz vardı ve dünya şampiyonluğu hedeflemiştik. İyi futbol oynadık ama hava şartları bize dezavantaj sağladı. Sporcularımız maç tecrübesi eksiklikleri ortaya çıktı. Arjantin’le dünya üçüncülük maçına çıktı ve bu maçı kazanarak dünya üçüncüsü olduk. Buradan yarın A milli takım oyuncularına başarılar diliyorum. Yürekli olsunlar korkmasınlar ve Macaristan maçını kazansınlar” dedi.

DEVLET BÜYÜKLERİNDEN DESTEK İSTEDİLER

Ampute Milli Takım Kaptanı İsmail Temiz ise şunları söyledi: “Bizim amacımız Türkiye’ye dünya şampiyonluğu getirmek ama bazı olumsuz şartlar üçüncülük getirdi. Ama bu üçüncülük bizim bulunduğumuz yeri korumamız için önemliydi. Biz üzerimize düşeni yaptık inşallah devlet büyüklerimiz maddi manevi desteklerini bizden esirgemez. Devlet büyüklerimiz bizi duysun”