Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Büyükler Karate şampiyonasında milli takım 84 kiloda Enes Erkan dünya şampiyonluğu elde ederken takım olarak bayanlarda dünya üçüncülüğü, erkeklerde dünya ikinciliği elde etti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, kız takımının dünya üçüncüsü, bu yıl Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatırken, "Şimdi de erkek takımımız dünya ikincisi oldu. Yine bu sene Avrupa ikincisi olmuştu. Peş peşe sürdürülebilir bir başarı grafiği sergilediler. Onun için teknik heyetteki hem de sporcu arkadaşlarımı verdikleri özveriden dolayı tebrik ediyorum. Ailelerini ve kulüp yöneticilerine, Başbakan ve spor bakanımıza teşekkür ediyorum. Bizi aradılar ilgilendiler, tebrik ettiler" dedi.

Karatede sürekli başarılar elde ettiklerini, etmeye devam edeceklerini ifade eden Federasyon Başkanı Delihasan, "Şampiyonanın Fransa'da olması münasebetiyle Fransız oyunu biraz fazlaydı. Ama önümüzdeki şampiyonalarda yine bu başarılarını sürdürerek gerçek şampiyon olduklarını gösterecekler" diye konuştu.

ESKİ İTFAİYECİ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Şampiyonada +84 kiloda dünya şampiyonu olan Enes Erkan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında bir dönem itfaiyeci olarak görev yaptı. Yangından yangına koşarken çalışan Enes Erkan dünya Şampiyonu olmasıyla ilgili olarak, şöyle dedi:

"Şampiyon olmak çok büyük bir sevinç. Bunun için çok çalıştık. İnandık ve başardık. Bir tarih yazık Fransa'da. Geçmişten bugüne en fazla madalya sayımıza ulaştık. 6 madalya aldık. Tek şampiyonluk oldu. Kısmet değilmiş. Takım halinde erkek ve bayan takım elde edemedik ama yine de çok büyük sonuçlara imza attık. Şampiyon olduğum için çok gururluyum. Türkiye'ye armağan ediyorum. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye dualarını esirgemedi. O duaları orada da hissettik. İnandık ve başardık. Şampiyonluğu Türkiye'ye getirdik."

Dünya büyükler Karate şampiyonasında bayanlarda üçüncülük elde eden Serap Özçelik, emeklerinin karşılığını üçüncülük olarak aldıklarını bildirirken, "Normalde birincilik olabilirdi. Bir istatistik yaptık. Hepimizin kaybettiği ülke Fransa oldu. Buna da şükrediyoruz. İnşallah önümüzdeki maçlarda rövanşını alacağız. Elimizden geleni yaptık. Birçok arkadaşımız boynunda madalya ile dönüyor. Allah inşallah hepsini daim etsin. Aileme, hocalarıma, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Coşkulu bir karşılandıkları için mutlu olduğunu belirtten bronz madalya kazanan Şeyda Burucu, "Çok mutluyum. Böyle bir ortam gördüm. Çok şaşırdım. Burada çok coşkulu bir ortam var. Bu başarıda en büyük pay ailemin. Hocalarımın. Bir dahaki Dünya ve Avrupa şampiyonalarında Enes abinin getirdiği gibi şampiyonluk olacak inşallah. İnanıyorum. Duaları gerçekten hissettik. İnternette paylaşılan yazılan şeyler çok güzeldi. Çok duygulandım" dedi.



AG(MB/İD)