Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak için Burdur'a geldi. İlk olarak Burdur Valiliği'ne geçen Bakan Dinçer'i, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım ile daire müdürleri karşıladı. Burdur Valiliği'nde Vali Yılmaz tarafından brifing verilen Bakan Dinçer'e, Burdur yöresel kıyafetli minyatürler hediye edildi.

OKULLARA 10 MB'LIK İNTERNET GELİYOR

Bakan Dinçer, ardından Burdur Belediye Başkanlığı'na geçti. Burdur'daki tüm liselerde 500'e yakın dersliğe akıllı tahta döşendiğini belirten Ömer Dinçer, şimdi o akıllı tahtaların daha iyi internet hizmeti alabilmeleri içinde altyapı ihalesinin yapıldığını açıkladı. Dinçer, Türkiye genelinde çok yakında okulların fiber kabloyla altyapılarını da tamamlayacaklarını ve böylece her derslikte 10 MB'lik internet olacağını açıkladı.

ÖĞRENCİLERE 49 BİN YENİ TABLET

Yine çok yakında akıllı tahta döşenen okullarda öğrencilere tablet bilgisayar verileceğini de belirten Bakan Dinçer, "4 Aralık itibariyle ve yaklaşık 49 bin civarında tabletin ihalesi yapılmıştı ve yakında öğrencilere dağıtılacak" dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SAYISI 12 BİNE DÜŞTÜ

Norm kadrosu fazlası öğretmenlerin il emrinden okullara geri döndürülmesine ilişkin şikayetler olduğu yönündeki soruları da yanıtlayan Bakan Dinçer, hangi anlamda şikayetler olduğunu bilmediğini, ama il emrinde önceki yıllarda norm fazlası olarak gözüken 33 bin civarında öğretmen varken, bu yıl eğitim sisteminde daha fazla yararlanabilmek için o öğretmenleri il emrinden alarak ihtiyaç duyulan okullara dağıttıklarını açıkladı.

Bu değişiklikten kaynaklanan ufak tefek farklılık, aksamalar veya öğrenci velilerinin arzu etmediği durumlar olabileceğine değinen Bakan Dinçer, şöyle devam etti:

"Bizim bir öğretmenimiz en az bir diğer öğretmenimiz kadar değerli ve başarılı. Bu açıdan bakıldığında, çocuklarımızın öğretmen değişmesi halinde, yeni gelecek öğretmenin de yine en az önceki kadar başarılı olacağını ve çocuklarımıza sahip çıkacağını velilerimiz bilmeli. Ama bu yapılan uygulamaya da bizim mecbur olduğumuzu fark edip kabullenmeliler. 33 bin öğretmenimizle eğitim etkinliğimizi daha da artırmış olacağız. Geçen yıl dönem başında yaklaşık 64 bin 600 civarında ücretli öğretmen istihdam ediyorken, bu yıl hem geçici görevlendirilmiş öğretmenleri tekrar çağırarak, hem de norm fazlası il emrindeki öğretmenleri tekrar görevlerine göndererek çok ciddi verimlilik de sağladık. Aşağı yukarı kamu 1 milyar 200 milyon liraya yakın tasarruf sağladı. Bu yıl istihdam ettiğimiz ücretli öğretmen sayısı 12 binler civarına düştü."

Burdur Belediyesi'nde ise Bakan Dinçer'e alaca dokuma şalvarı ile Hacılar Höyüğü'nün imitasyonu hediye edildi.