Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden olan 42 yaşındaki Fatma Salman, Atatürk Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Ağrı'da mali müşavirlik yaparken, tuğla fabrikaları bulunan İdris Kotan'la evlendi. Bu evlilikten 3 çocukları dünyaya geldi.

Fatma Salman Kotan'ın eşi İdris Kotan ile ilişkileri iddiaya göre, ikinci kez milletvekili seçilmesinden sonra değişti. Fatma Salman Kotan'ın kız kardeşi Ağrı Barosu avukatlarından Songül Salman Özmen, boşanma davasıyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek tüm soruları geri çevirdi. Kotan ve Salman ailelerini de yakından tanıyanlar, şu bilgileri verdi:

"Fatma hanımın babası merhum şeyh Ahmet Salman, üç evlilik yaptı, 5 çocuğu vardı. Modern ve renkli bir kişilik sahibiydi. Ağrı'nın iyi tüccarlarından biriydi. Kızı Fatma da babası gibi girişken ve tuttuğunu koparan bir kişiliğe sahiptir. İdris Kotan'ın babası merhum Mehmet Emin Kotan, Doğubayazıt'ta inşaat mühendisiydi. Oğulları babalarının baş harflerini taşıyan MEK isimli bir firma ile otobüs işletmeciliği, müteahhitlik işi yapıyor. Hatta Gürbulak- Diyadin karayolunun yapımını da bu MEK İnşaat üstlendi. Dedeleri Abdulkadir Kotan, 1920'li yıllarda 'Sakan' aşiretiyle İran'a gitti, orada öldü. Oğlu Hasan Kotan, Türkiye'ye geldi, bir süre Trakya'da sürgünde yaşadılar, 1950'den sonra Ağrı'ya dönerek Örtülü Köyü'ne yerleştiler. Saygın bir aile olarak tanınır."

Kotan ailesini tanıyanlar, Fatma Salman Kotan ile İdris Kotan'ın boşanma aşamasına gelmelerine çok üzüldüklerini belirtti. Yine ailenin bir yakını, "Fatma hanım mükemmel bir insan. İdris Kotan da eşine şiddet uygulayacak birisi değil" dedi.

Bu arada Fatma Salman Kotan'ın boşanma kararı ve gelişmeleri Ak Parti yöneticilerinin bildiği, Milletvekili Kotan'ın bu süreçte Başbakanın eşi Emine Hanımdan destek alındığı ileri sürüldü.