Milas’ta gece saat 03.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur yaklaşık iki saat sürdü. Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, iki saat içerisinde metrekareye yaklaşık 31 kilogram yağış düştü. Yağan yağmur bazı cadde ve sokakları sular altında bırakırken, Şevketiye Mahallesi’nde bulunan bir evde su baskını meydana geldi. Emek Mahallesi Hamdi Mergen Caddesi’nde bulunan dört katlı bir apartmanın teras katına ise yıldırım düştü, ardından yangın çıktı. Apartman sakinleri tedbir amacıyla evlerinden çıkarıldı. Yangın Milas Belediyesi İtfaiye Ekipleri’nin müdahalesiyle büyümeden kısa sürede söndürüldü.

Gök gürültüsü ve şimşekler nedeniyle ilçede sık sık elektrik kesintisi meydana geldi.

KAZI ALANI ETKİLENDİ

Milas’ta yüzyılın arkeolojik buluntusu olarak adlandırılan Kral Hekatomnos’a ait tarihi mezar da yağmurlardan nasibini aldı. Kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü alanda açılan çukurlar yağmur sularıyla doldu. Sular kazıda çalışan işçilerin çabaları ve motorlarla boşaltılmaya çalışıldı. Milas Müze Yetkilileri, yağmur sularının kral mezar odasına ulaşmadığını ve mezara herhangi bir zarar vermediğini ifade etti. İleri ki günlerde gelebilecek yağmurların da kazı alanına zarar vermemesi için çalışma başlatıldı ve daha önce anıt üzerine yapılan çatı sistemi, kazı alanını kapsayacak şekilde genişletilmeye başlandı.

KAZALARA DA NEDEN OLDU

Sağanak yağmur ilçede kazalara da neden oldu. 19 Mayıs Bulvarı’nda seyir halinde olan Mehmet Ceylan’ın kontrolündeki 48 LS 462 plakalı otomobil, caddede biriken su nedeniyle arıza yaptı. Aracını su birikintisinden çıkarmak için aracından inen Ceylan’a, aynı güzergahta seyir halinde olan Abdülkerim G. yönetimindeki 34 DE 6617 plakalı otomobil arkadan çarptı. Yaralanan Ceylan, 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.