Midyat İlçesi'nde 1983 yılında doğan Dezz Deniz, ailesiyle birlikte yerleştikleri Batman'da orta öğrenimini tamamladıktan sonra Almanya'ya göç etti. Burada sağlık eğitimi alan Deniz, özel bir klinikte çalışmaya başladı.

Çocuk yaşlarda dans ve müziğe meraklı olduğunu belirten Dezz Deniz, Kürtçe başladığı Hip Hop tarzı müzikle kısa sürede Almanya'da önemli bir çevre edinerek bu müzikte aşama kaydetti, 30 bin euro kredi alarak ikinci albümünü çıkardı.

Dezz Deniz, bu albümde, savaş karşıtlığı, uyuşturucuyla mücadele, kadına yönelik işkence temalı bir çok şarkıya da yer verdi. 6 dilde albüm hazırlayan Dezz Deniz, yeni albümüne de değişim anlamına gelen 'Guherin' adını verdi.

Sürekli çağdaş değişimden yana olduğunu anlatan Dezz Deniz, "Yaşamının bütün boyutlarını ele alarak anadilinin doyuruculuğu ile yaptığım calışmalarla ikinci albümünün Hip Hop eserlerden oluşmasına zemin hazırladı. Yaklaşık 7 seneden beri Hip Hop ile ilgileniyorum. Yabancı kökenli dansçılar ile 4 senelik sahne performansım oldu. Türkçe, Kürtçe, Almanca İngilizce, Fransızca, Hintçe ve Arapça olmak üzere 7 dil ve Kürtçe'nin Kurmanci, Zazaca ve Soranice lehçelerinde söylenen eserlere yer verdik. Bölgemizde kadına yönelik şiddet, uyuşturucuyla mücadele ve kardeş kanının durmasına yönelik sosyal mesaj içeren parçalar da bu albümde bulunuyor" dedi.

Hedefim uluslararası müzik arenasında yer bulmak olduğunu kaydeden Dezz Deniz, "Kendi tarzımda Kürtçe olarak dünyada ilk kez Hip hop ve rap yapan arkadaşlara öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.