Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Nimet Baş, başkanlığındaki TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyeleri, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Dolmabahçe'de eski Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki'yi dinledikten sonra, eski Mamak Cezaevi Müdürü emekli Albay Raci Tetik'i dinlemek için saat 14.00 sıralarında Üsküdar Çamlıca'daki Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Bakım Merkezi'ne geldi. Komisyon üyeleri içeride yaklaşık 2,5 saat kaldı. Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş çıkışta herhangi bir açıklama yapmazken basın mensuplarına hitaben "Arkadaşlar bu görüşmeyle ilgili sonra açıklama yapacağız. Beklemeyin yağmurda" dedi.


Komisyon üyesi MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ise "Başkanımız sonra bir açıklama yapacağını ifade etmiş ama bir dönem işkenceleriyle ünlü Mamak Cezaevi'nin komutanıyla görüştük. Aradan 30 seneden fazla bir süre geçmesine rağmen en küçük bir pişmanlık hatta üzüntü emaresi bile göstermeyen bir tavrı var, tutumu var. Bütün o yaptıklarını, bütün o işkenceleri, oradaki baskıları da bunlar bizim, benim disiplin anlayışım yönetmeliklerin ve üstlerimizin talimatı şeklinde olarak değerlendirdi" dedi.


Kaya, özellikle Ülkücü görüşten insanların işkence gördüğü C-5 bölümüyle ilgili sorusuna Tetik'in 'Ben geldiğim zaman, orayı ziyaretim sırasında, orada işkence aletlerini, gördüm bir takım işkence aletleri vardı, boş bir odaydı, daha sonra bunların kaldırılması için talimat verdim. Ben geldikten bir hafta on gün sonra kaldırıldı' diye cevap verdiğini söyledi.


MHP İstanbul Milletvekili Kaya, daha sonraki tarihlerde de orada işkence gördüğünü söyleyen tanıklar bulunduğunu hatırlatması üzerine ise emekli Albay Tetik'in bunları hatırlamadığı şeklinde cevap verdiğini belirterek, "Yani işine gelmeyen noktalarda hatırlamıyor ama esas itibariyle en son hani bir vicdan muhasebesi yaptığınız zaman


aradan o kadar zaman geçti, 31 bin insan geçmiş oradan. Bunlardan sadece 4 bini ceza almış diğerleri hepsi beraat etmiş. 'Bu konuda her hangi bir üzüntünüz, bir pişmanlığınız var mı sorusuna "hayır" diye cevap verdi" diye konuştu.


Atilla Kaya, basın mensuplarının Sırrı Süreyya Önder'in "'Bana işkence yapmıştı' diye açıklaması vardı. Yüzleşince ne oldu?" sorusu üzerine ise "Onu Sırrı Bey'in kendisi anlatır ama bizzati orada bulunduğu dönemler içerisinde isimler vererek yapılan uygulamaları sorduğu zamanda da 'Bunları kendisinin görmediğini, bunların olmadığı' şeklinde cevaplar verdi" dedi.