MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ile birlikte partisinin Zonguldak 10'uncu İl Olağan Genel Kurulu'na katıldı. İl Başkan adayı Hamdi Ayan'ın tek liste ile katıldığı genel kurulun Divan Başkanlığı'nı yapan Yalçın, Genel Merkez'in 4 Kasım'da Ankara'da Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin önderliğinde büyük kurultayı gerçekleştireceğini söyledi.

Türkiye'de son dönemde, son yıllarda çok iyi şeylerin olduğunu söylemenin imkansız olduğunu belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"Bugün gelinen noktada, bu ülkenin uçuruma geldiğini alenen söylemekte hiçbir şey görmüyorum. Çünkü terörün geldiği boyutu irdelemeye başladığınızda; özellikle Orta Doğu'nun haline baktığınızda, Türk dış politikasının maalesef çıkmaza sokulduğunu görmeniz mümkündür. Son olaylarda artık bir iken 3 olan PKK terörürünün meclis milletvekillerini dahi hedefine aldığını görmektesiniz. Bu bir kaos yaratma gayretidir. Bu ülkelere, terörün istediği ve arzu ettiği anlamda bir kalkışma provası gerçekleştirme gayretidir. 'PKK bir iken 3 oldu' derken bu noktada kastettiğimiz daha düne kadar Kandil merkezli bir PKK illetiyle uğraşan ülkemiz, Suriye ile olan ilişkiler veya emperyalist ülkelerin Suriye üzerindeki baskıları sonucunda Kuzey Suriye'de ikinci bir PKK şekillenmesinin meydana geldiğini görüyoruz. Bu da Türkiye için bir tehlikedir. Bu da ikinci bir terör örgütü anlamına gelir. Maalesef bu uygulamada mevcut siyasi iktidarın 10 yıldır beceriksiz terörle mücadele politikasının sonucudur. Bu iktidar kendilerinin beğenmediğini ve sık sık zikrettiği 57'nci hükümetten terörü sıfır noktasında devralmıştır. Ama 10 yıl içerisinde Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir noktaya yükselmiş ve şu anda ülkeyi ve ülkenin geleceğini, bağımsızlığını tehdit eder duruma gelmiştir. Bir üçüncü nokta ise maalesef İran ile yine terör konusunda anlaşmazlığa düşmemiz ve İran destekli bir PJAK’ın üçüncü bir tehdit olarak sınırımızın hemen ötesinde maalesef Türkiye’ye tehditler savuracak noktaya gelmesidir. İran Genel Kurmay Başkanının söz ve ifadeleri yenilir yutulur cinsten değildir. Eski ve köklü bir imparatorlukta olsa Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eder bir üslupla hiçbir komşu ülke bu noktalara Türkiye'ye diş göstermemelidir. Maalesef siyasi iktidarı, milli iradeyi ipotek altına almak suretiyle yanlışları doğru olarak ifade etme gayreti 10 yıldır mesafe kaydetmekte ve sonuç almaktadır."

43 YILLIK PARTİYİZ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMA YETKİSİ İSTİYORUZ

Partilerinin desteği ile öne alınması durumunda 2013 yılında yerel, 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı ve 2015 yılında ise milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her bir yıl Türk halkı sandığa gitmek suretiyle biz siyasilerle alakalı notunu verecek, reyini beyan edecek. Netice itibariyle bu sefer sadece bir partiyi düşürmek diğerini çıkartmak değil de ülkenin geleceği ile alakalı çok önemli dönemeçlerin nasıl geçileceğine veya bu yetkiyi kime vereceğine işaret edecektir. Bu önemlidir. Bugüne kadar Türkiye devleti bir çok seçim yapmıştır. Ama önümüzdeki 3 yıl bu ülkenin bekası adına önemlidir. Şayet biz siyasi partiler sizlerden alacağımız destekle bu manevrayı, bu 3 yılı sağlıklı bir şekilde atlatamadığımız taktirde, bu ülkenin geleceğiyle alakalı çok iyi şeylerin söyleme imkanı kalmayacaktır. Bu üç yıl içerisinde şuanda mecliste devam etmekte olan komisyondaki anayasa değişkiliğini eklediğinizde gelecekle alakalı Türkiyede, Türk halkı ve siyasetçileri çok ciddi bir imtihan verecektir. Ama bu imhitanı, bu notu verirken bu kararı da verecek olan asil Türk milletinin bizzat kendi iradesi olacaktır. 2013 yerel seçimleri ile birlikte orada elde edeceğimiz başarıyla inşallah 2015 genel seçimlerinde iktidarın kapısını aralayacağımız kanaatindeyiz. Buna inanıyoruz. Bu aziz milletten artık emaneti bize MHP’ye vermesinin zamanı geldiğini ifade ediyoruz. 43 yıllık bir siyasi partiyiz, 43 yıllık bir hareketiz. Artık bu hareketin mensupları tek başına iktidar olma yetkisi istiyor. 43 yıldır iktidar olamama talihsizliğini bu hareket üzerinden atmalıdır. Vereceğimiz imtihanla da bunu gerçekleştireceğiz."



DS(EE/SS)