MHP Bursa İl Teşkilatı tarafından BUTTİM Konferans Salonu’nda düzenlenen İl Divan Kurulu toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Emin Haluk Ayhan da katıldı.

“TEZKERE, GEREKLİ OLURSA TÜRK ORDUSUNA YETKİ VERİYOR"

Tezkerenin savaş çıkartmak için onaylanmadığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Yeni tezkerede MHP’nin tezkereye ‘evet’ demiş olması Ak Parti’nin dış politikada ve iç politikada yaptıklarını tasvip ettiği anlamına gelmiyor. Bu tamamen ayrı bir konu. Mesele milli güvenlikle alakalı bir konu. Dolayısıyla MHP’nin siyasetteki temel üslubu ‘önce ülkem, sonra parti, sonra ben’ merkezlidir. Bu açıdan bakıldığında MHP milli menfaatler söz konusu olduğu için tezkereye ‘evet’ demiştir. Bu tezkere bir savaş tezkeresi değildir. Tezkere gerekli görüldüğü takdir de Türk ordusuna bir görev verilme tezkeresidir. Bazıları çarpıtıyorlar. Hükümete bir destek olarak algılatıyorlar. Hükümete destekle alakası yok. Türk ordusuna gerektiğinde yurt dışında görev yapma tezkeresi. Çarpıtılmaması lazım. MHP olarak bu konularda neyi yaptığımızın ve niçin yaptığımızın çok farkındayız, bilinicindeyiz" diye konuştu.

Suriye’nin kuzey bölgesindeki Türkiye sınırında yeni bir yapılanma meydana geldiğine dikkat çeken Karakaya, bölgenin yakından takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

“BARZANİ'DEN MEDET UMMA SÖZ KONUSU OLAMAZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da, Ak Parti’nin, Barzani’yi kongresinde misafir ettiğini hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Barzani’den medet umması gibi bir şey söz konusu olamaz. Hükümet aklını başına toplaması lazım. Bu işi kökünden çözmek için organize olmalı. Güvenlik kuvvetlerinin tedbir almasına ve bu işi önleyici çalışmalara engel olmamalı" dedi.

"AK PARTİ İLE CHP PİŞTİ OLDU"

Türkiye’de terör konusundaki sıkıntıların giderek arttığını belirten Ayhan, Oslo görüşmelerine destek veren CHP’yi de eleştirdi. Oslo görüşmeleri nedeniyle ‘Ak Parti ve CHP pişti oldu’ diyen Ayhan şöyle devam etti:

“CHP’de Oslo konusunda görüşmelerin yapılabileceğini beyan etti. Fakat bunun farklı nedenlerle farklı sebeplerle olması gerektiğini ifade etti. Bu konuda Ak Parti ile CHP pişti oldular. Oslo konusunda Ak Parti içinde birkaç grubun ortaya çıktığını kendi açıklamalarında net şekilde görüyoruz. Ülkenin bütünlüğüne her zamankinden çok ihtiyacımız var. Toplumumuzun asgari müştereklerde buluşması lazım. Temel olan şey, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğinin kesintisiz şekilde ilelebet sürdürülmesi."