MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, seçim bölgesi Bursa'da partisinin il başkanlığı binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, BDP'li ve bağımsız 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili sözlerini siyasi taktik olarak yorumlayan Büyükataman, "Teröristleri dağdan indirip cezaevine sokmadan yurt dışına tatile yollamak isteyen AKP iktidarı, BDP'li milletvekillerinin bazılarının dokunulmazlıklarını kaldırıp yargılayacak ve cezaevine yollayacakmış. Erdoğan'ın yakın çalışma kadrosunda yer alan Hüseyin Çelik'in 'Gelsinler bölünmeyi de Meclis'te konuşalım' sözleri daha akıllardan silinmemişken, bugün dokunulmazlıkların kaldırılmak istenmesi arasında büyük tezatlar söz konusu. AKP iktidarı, bu tezatlara cevap veremediği takdirde, kendilerinin bu yaklaşımlarına tereddütle bakmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Büyükataman, silah bırakan terör örgütü mensuplarının işledikleri suçlardan dolayı yakalanarak adalet önüne çıkartılmaları ve verilecek hükme rıza göstermeleri gerektiğini belirtti. Büyükataman, "Bu zamana kadar kanına girdikleri şehitlerimizin hesabının sorulması, neden oldukları yıkım ve tahribatın hukuken yaptırıma bağlanması için bu bir mecburiyet ve aynı zamanda devlet olmanın zorunluluğudur. Analarımızın akan gözyaşlarının ve şehit kanlarının yerde kalmaması için PKK'lı teröristlerin adalet önüne çıkartılması Türk devleti için şeref meselesidir. Şeref hususunda sicili bozuk olanlar elbette bunu anlayamayacaklardır" dedi.

'ATILACAK HER ADIMA DESTEK OLACAĞIZ'

Toplantının sonunda basın mensuplarının, 'Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun 'Dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşıyım' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ise İsmet Büyükataman şu cevabı verdi:

"Sayın Başbakan ne zaman sıkışsa, gündem saptırma adına bu tip atraksiyonlara müracaat etmiştir. Bazı BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki sözleri de bu amaca yöneliktir. Biz MHP olarak kendisini beyan ettiği bu lafın arkasında durmaya davet ediyoruz. Bu konuyla ilgili TBMM'de bir düzenleme yapmak konusunda atacakları adımı merakla bekliyoruz ve destek olacağımızı dün de açıkladık, bugün de ifade ediyorum. MHP olarak bölücü terör tehdidi ile alakalı dokunulmazlıkların ele alınması ve yeniden düzenlenmesi hususunda AKP'yi göreve davet ediyoruz."



ST(FK/CK)