MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yardımcısı Abbas Bozyel ile birlikte partisinin Zonguldak İl Teşkilatı'nın istişare toplantısına katıldı. Belediye Nikah Salonu'ndaki toplantıda konuşan Büyükataman, AK Parti ve CHP'yi eleştirdi.

Büyükataman, AK Parti yönetiminde milletçe ağır bedeller ödemeyi gerektirecek ciddi tahribatların yaşandığı bir 10 yılı geride bıraktıklarını savundu. Büyükataman, "'Yasakları bertaraf edeceğiz' diyerek, 'darbeci ile mücadele edip darbelerin önünü alacağız' diyerek, 'demokratikleşmenin, özgürleşmenin gereğini ortaya koyacağız' diyerek neredeyse basılmamış kitaplara bile tahammülsüzlüğün hakim olduğu bir Türkiye örneği getirdiler. Bu milletin yüreğini yangın yerine çevirdiler. Şehit cenazesi kaldırmadığımız gün kalmadı" dedi.

AK Parti'nin terör politikasının iflas ettiğini savunan Büyükataman, "Eğer siz cesaretle o terör yuvaları olan Kandil'e Türk bayrağını dikmezseniz, bu bela yaşamaya devam eder. Birimiz bu işi daha fazla uzatmadan, bu milletin sabrını daha fazla zorlamadan Kandil'e Türk bayrağını dikelim. Bu konuda ihtiyaç hissettikleri her anlamda katkıyı kendilerine vermeye bu millet hazırdır. Yeter ki oyalamayın" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun terör konusunda benzer ifadeler kullandıklarını belirten Büyükataman, şunları söyledi:

"Yeni CHP de bir Kürt sorunu varlığından söz ediyor. Sayın Başbakan da benzer cümlelerle bir problemden bahsediyor. Her ikisi de terörle mücadele yerine müzakare yapılabileceğini bu milletin gözünün içine baka baka söyleyebilecek edepsizliği ve hayasızlığı sergileyebiliyor. Bu ihanet senaryoları karşısında 'dur' diyebilecek, bu büyük milletin gönül huzuru içerisinde sığınabileceği bir liman kaldı o da MHP'dir. Onun için bizimle uğraşıyorlar. Onun için akşamdan sabaha bizim üzerimize senaryolar yazıyorlar. Onun için MHP'siz bir parlamento teminini arzu ediyorlar. O nedenle bir takım çevreler yaklaşan büyük kurultay süreciyle bu kadar özel alakadar oluyorlar."



DS(EE/SS)