Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinde, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Uluslararası Protestan Kilisesi Başpapazı ve Ruhani lideriyken başpapazlıktan istifa edip İslamiyet'e döndüğünü açıklayan İlker Çınar'ın ifadesinin yer aldığı CD'de misyonerlik faaliyetleri kapsamında Tarsus'un 'Merkez Üs' olduğu, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın 'teknik ve mali destek sağlayacağı' iddiaları üzerine Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bir basın toplantısı düzenledi. Kocamaz, şunları söyledi:

"Burhanettin Kocamaz'ın Tarsus halkı da tüm Türkiye'de bilir. Teknoloji devrinde kimsenin kimseden gizleyecek ya da yalanlarla yanlış yönlendirecek bir hakkı da yok, böyle bir imkanı yoktur. Birileri bir şeyler yapmak isterken, birilerinin hiç haberi olmadığı halde, hiçbir ilişkisi olmadığı halde, bir şekilde kullanmak istiyor ya da onun isminden faydalanmak istiyor, istismar etmek istiyor ve birileri de maalesef buna alet oluyor. Şunu herkesin bilmesi lazım ki, hayatım boyunca gizli saklı hiçbir olayın içerisinde olmadım. Benim nasıl bir insan olduğumu bana yakın insanlar bilir ve düz ve dobra olduğum içinde bu halk dört dönemdir bize destek veriyor."

İlker Çınar'ı dershanecilik yaptığı dönemce öğrenci iken tanıdığını belirten Kocamaz, "İçine kapalı biriydi. 1991'de dershaneciliği bıraktım. Ondan sonra uzun bir süre görmedim. Yıllar sonra belediye başkanı olduğum bir dönemde Tarsus'a turist getirmek isteyen Amerikalı bir ailenin yanında gördüm. 'Senin bunlarla ne işin var' diyerek buna tepki gösterdim. Ondan sonra bu İlker Çınar'ın papaz olduğunu öğrendim. İddialar deli saçması" diye konuştu.



TD(AŞ/OA/SS)