MHP Genel Başkanı Bahçeli, karayoluyla, öğle saatlerinde geldiği Antalya'da, kentin girişinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. Kendisinin karşılamak için Kepezüstü mevkiinde toplanlanan partilileri, makam otomobilinden inerek selamlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, buradan Serik İlçesi'ne geçti. Partili Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'yı makamında ziyaret eden Bahçeli'ye belediyenin kickbox takımının minik sporcuları kısa bir gösteri sundu. Bahçeli, ziyaretin ardından Serik Belediyesi'nce yaptırılacak Atatürk Kültür Merkezi ve belediye hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

'BİZİ SIKIŞTIRMAYA CÜRET EDİYORLAR'

Temel atma töreninde konuşan Devlet Bahçeli, belediyeciliğin millete ilk elden hizmet etme yolunda en önemli, onurlu ve bir o kadar da yüksek sorumluluk gerektiren faaliyet alanı olduğuna işaret etti. Yerel yönetimlerin performansının, vatandaşların siyasi tercih ve tutumunu etkilediğini ve değiştirdiğini kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

"Yerel yönetimler, merkezi idarenin bir provası ve hazırlık aşaması gibidir. Partimizin yönetimi altındaki belediyeler çok önemli başarılara imza atmaktadır, yerel yönetimlere mühür vurmaktadır. Bunu çekemeyen müzakereci AKP, belediyelerimize çamur atmaya, iftira pisliğini bulaştırmaya çalıştırmakta, sahte ve çakma şikayet mektupları, düzmece iddialar ve suç imalleri yoluyla dürüstlüğün sembolü belediyelerimiz zan altına alınmak istenmektedir. AKP zihniyeti bizi yerel yönetimlerde sıkıştırmaya cüret etmektedir. Ama yolsuzluk batağında 9.5 yıldır saplanıp kalan AKP'nin, Allah'ın izniyle buna gücü yetmeyecektir."

'DİYETİNİ VERECEKLER'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin korkusu, endişesi ve kâbusunun, partisi MHP olduğunu dile getiren Bahçeli, "Çünkü MHP gelirse haram lokma yiyenler hesaba çekilecektir. Hırsızların, hainlerin, teröristlerin defteri dürülecektir. Bölünme konusunda neredeyse yabancılara söz veren iktidarın yakasından tutulacaktır. MHP, gelirse federasyoncular, 2'nci cumhuriyetçiler, İmralı takaları, Kandil akbabaları, sözde Kürt sorunu icatçıları mutlaka hesap verecektir" diye konuştu.

MHP iktidarında Türk'e diş bileyenlerin bunun diyetini vereceğini söyleyen Devlet Bahçeli, 'vicdanı kirlenmişlerin' yaptıklarını ödemek durumunda kalacağını söyledi. Sözlerine, "Türkiye'yi bölmeye çalışan, Türk milletini ayırmaya ve düşman kamplara seferber etmeyi aklından geçirenler, şaşırıp felç olacaklardır" diyerek devam eden Bahçeli, Türkiye'nin iyi ve doğru bir yolda olmadığını, istikrarsızlık ve dengesizliğin her alanı istila ettiğini savundu.

AZAN HAYAT PAHALILIĞI

Huzursuzluk, güvensizlik ve bunlarını yanında ekonomik zoruklarını kökleştiği bir Türkiye'nin var olduğunu kaydeden MHP Lideri Bahçeli, milletin her alanda kaderine terk edildiğini belirtti. Bahçeli, aşırı sıcak altında yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı temel atma töreninde konuşmasına şöyle devam etti:

"Ekonomideki tahribat, azan hayat pahalılığı, kâbus gibi çöken zamlar hepinizi perişan etmiştir. Bugün Başbakan'ın gelişmiş diyerek yutturmaya çalıştığı ekonomik sistem, sizlerden aldığı fahiş vergilerle ayakta güç bela durabilmektedir. Fakirleşen millet, itibarlı devlet çelişkisi ve ağır yoksulluk hali sürekli görmezden gelinmekte, üstelik zenginleştirmekten bahsedilmektedir. Sizlerden aldığını başkalarına peşkeş çeken bu iktidar ürünlerinizin dalında kalmasına nedense sessiz ve duyarsızdır. Başbakan Erdoğan binlerce kilometre uzaklıktaki yerlere, küresel hesaplar çerçevesinde yardım yapmakta, para vermektedir. Ama sıra Serik'e geldiğinde bir şey yokmuş gibi davranmayı, hareketsiz kalmayı tercih etmektedir."

SEFİL ZİHNİYETLER

Ağır bir istismar ve zihinleri sürekli meşgul eden çıkar kavgalarının işsizliği ve yoksulluğu unutturmak için tezgahlandığını öne süren MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin ekonomik darboğaza düştüğünü iddia etti. Böylesine bir Türkiye'nin asıl sorunlardan savrularak başka alanlara kaydırılıp çıkmaza hapsedildiğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ortadoğu sultanlığına özenen sefil zihniyetler milletimizin meselelerini çözemeyeceklerini anlayınca küresel güç merkezlerinin izin ve icazetiyle oyalanmaya ve ülkemizi sonu olmaya gerilimlerle meşgul etmeye çalışmışlardır. Gayet net olarak biliyor ve bizatihi yaşıyorsunuz, zenginleşen, büyüyen, gelişen asla sizler değilsiniz, hiçbir zaman da olmadınız. Elektriğiniz zamlı, ekmeğiniz pahalı, hayatınız çilelidir. Emeğiniz, alın teriniz ne yakız ki heba olmaktadır. Ama AKP için mesele değildir. İşsizlik, yoksulluk ve ağır sefalet şartları Akdenizin maviliğini, parıltılı gökyüzünü kapatmıştır. Şüphesiz bu devran böyle gidemez, gitmemelidir."

Konuşmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekiler Atatürk Kültür Merkezi ve Serik Belediyesi hizmet binasının temelini törenle attı.

BAŞKANIN KARŞILAMA PROVASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Serik'e gelmeden önce, MHP'li Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, genel başkanını karşılamak için belediye binası önünde kısa süreli bir prova yaptı. Belediye bandosu, zabıta ekipleri ve vatandaşlar, belediye binası kapısının her iki tarafına dizildi. Devlet Bahçeli'yi temsilen bir vatandaş, kırmızı halıda yürüyerek, belediye binasının kapısına doğru gelirken, Belediye Başkanı Habalı, Bahçeli'yi temsil eden vatandaşı karşılayarak, alkışlattı.