Olay, geçen Haziran ayında meydana geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Eskişehir'de partisinin il kongresine katıldıktan sonra oğlu Ali Bal'ın kullandığı 06 AC 5429 plakalı otomobille Ankara'ya dönerken çevre yolunda karşıya geçmek isteyen 34 yaşındaki Melek Oğuz ile 10 yaşındaki oğlu Sefa Oğuz'a çarptı. Ağır yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırılırken, Türkmen Ali Bal Polis Merkezi'ne götürüldü. Ağır yaralanan Melek Oğuz, yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 gün sonra öldü. Faruk Bal'ın oğlu Türkmen Ali Bal, kaza ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kurtuluş Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada burada ifadesi alındıktan sonra gece geç saatlerde nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

AĞIR CEZADA YARGILANIYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'ın oğlu Türkmen Ali Bal’ın yargılanmasına 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. 'Taksirle ölüme ve yaralama'ya neden olmak suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemi ile tutuksuz yargılanan Bal, duruşmada verdiği ifadesinde üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. Bal, "Çevre yolundan Ankara’ya gidiyorduk. 90 kilometre ile seyir halindeyken sağ taraftaki kamyonun önünden anne ve oğlu aniden yola fırladı. Tereddüt ettim, ayağım frene değdi. Her şey saniyelik oldu. Anne ve oğluna kaldırımda değil yolda çarptım" diye konuştu.

Duruşmaya katılan Melek Oğuz’un eşi Osman Oğuz ile çocukları Abdullah Oğuz, Emre Oğuz ile olayda yaralanan Sefa Oğuz sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Türkmen Ali Bal'ın kendilerine orta refüjde çarptığını belirten Sefa Oğuz, "Annemle birlikte misafirlikten geliyorduk. Çevreyolundan karşıya geçecektik. Bir ayağımız orta refüje bastığında kaza oldu" dedi.

Ağır Ceza Mahkeme heyeti olay yerinde keşif yapılması amacıyla duruşmayı 28 Kasım 2012 tarihine erteledi.



KA(KA/İD)