MHP'de 10 kişinin adaylığını açıkladığı ve 4 Kasım'da yapılacak 10'uncu Olağan Büyük Kurultayı için geri sayım başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongredeki rakiplerinden Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partisinin il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek destek istiyor.

Ziyaretleri kapsamında bugün Burdur'a gelen Koray Aydın, partisinin il başkanlığında partililerle bir araya geldi. Ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyen Aydın'ın hedefinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı.

"Terörü azdıran, şımartan, yönlendiren, cesaretlendiren, umutlandıran AK Parti, PKK ile pazarlık masasında yakalandı" diyen Aydın, şöyle konuştu:

"O kadar pişkinler, o kadar siyasi ikiyüzlülük içerisindekiler ki o zaman bu pazarlığı söyleyenlere 'Bunu ispatlamayan şerefsizdir' diye dikilen Erdoğan, müthiş bir siyasi riyakarlıkla 'Teröristlerle müzakere etmeye devam edeceğiz' diyor. Hiç yüzü kızarmıyor, hiç utanmıyor. Türk siyasi hayatı bu kadar utanmaz, siyasi riyakârlık yapmada sınır tanımayan bir başbakan tanımadı. Ne görüşeceksin? Bu ne demek biliyor musunuz? Masanın bir ucunda Öcalan demek, diğer ucunda da Recep Tayyip Erdoğan demek. Masanın üstünde de Türkiye haritası. Çünkü pazarlık masasına oturduğu adam, Türkiye'nin bir bölgesini kendisine istiyor."

Aydın, basın toplantısının ardından Burdur'dan ayrıldı.