KAÜ Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu'nda düzenlenen 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, rektör yardımcıları, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Renkli başlayan coşkulu törene bir gencin sevdiği kıza tribünlerde açtığı pankartla evlilik teklifi damgasını vurdu.

Aynı üniversiteden mezun olan Viranşehir’de sınıf öğretmenliği yapan M. D. tribünlerden kız arkadaşına seslenerek, 'N. benimle evlenir misin?' yazılı pankartı açtı. Şaşkınlık içerisinde kalan Eğitim Fakültesi'ni bitiren N. B. sevinçle "Evet" yanıtını verdi.

Erkek arkadaşının teklifi üzerine çok mutlu olduğunu belirten N. B., "Babam bana iyi bir hayatın, iyi bir eğitim ve iyi bir eş ile mümkün olabileceğini söylemişti. Ben bunların hepsini aşkım M.’te buldum. Evlenme teklifini kabul ediyorum. Ancak mutlu olmamız için aynı pankartı babama da açması gerek. Çok mutluyum. Evlilik teklifini kabul ettim fakat alkışlar ve çığlıklardan duyulmadı sanırım. Tekrar söyleyeyim. Bir ömür boyu birlikte olmak için 'evet' diyorum" diye konuştu.

N. B. ile memleketleri olan Malatya'da tanışdıklarını anımsatan M. D. da, kız arkadaşıyla bir ömür boyu yanında olmasını istediği kişi olduğunu vurguladı. Birbirlerine sarılan ve objektiflere poz veren sevgililer daha sonra törene katıldı. D., N.'nın babası içinde pankart hazırlayacağını söyledi.

Öte yandan tören sırasında baygınlık geçiren bir kız öğrenci ise arkadaşlarının kollarında dışarıya çıkarılarak ambulansa götürüldü. Tören, yapılan konuşmalar, mezunların plaket alması, ödüllerin dağıtımı ve toplu kep atılmasıyla sona erdi.



BA(KS/SS)