Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar mezarlık ve şehitliklere akın ederek kabir ziyareti yaptı. Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve Adana İl Jandarma Komutanı Murat Koç da Asri Mezarlık içindeki Şehitliği ziyaret ederek, şehit yakınlarına karanfil dağıttı. Daha sonra protokol üyeleri şehitlikte okunan Kuran'ı dinledi. Şehitlikte kabir ziyareti yapan şehit yakınları, dua okuyup mezarlara çiçek ekti. 1990 yılında şehit edilen oğlu Murat Tuncay'ın mezarında gözyaşı döken Türkan Tuncay'ı bir kadın astsubay teselli ederek gözyaşlarını silip, elini öptü.

ŞEHİT OĞULUNUN MEZARINA MUABBET KUŞUNU GETİRDİ

Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde 11 Ağustos 2008'de PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu 9 askerle birlikte şehit olan jandarma er Abdullah Aydın Emer'in annesi Tülay Emer'de oğlunun askere gitmeden önce kendisine emanet ettiği 'Fikri' adlı kuşunu mezara getirdi. Burada oğlunun mezarının üzerindeki çiçekleri düzenleyen Emer, oğlunun muabbet kuşunu çok sevdiğini söyledi.

MEZARLIKTA GOLF ARACI İLE ULAŞIM

Adana Büyükşehir Belediyesi yoğun ziyaretin yaşandığı Asri Mezarlığa araç girişini yasaklayarak engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların taşınabilmesi için 2 golf aracı tahsis etti. 5 yolcu taşıma kapasitesi olan araçların vatandaşlar tarafından kabul görmesi durumunda sayısının arttırılabileceği ve farklı mezarlıklara da tahsis edilebileceği bildirildi.



MK(BK/SS)