Çorlu’da yaşayan işadamı Mehmet Diktaş, 2009 yılında Çorlu Belediyesi'ne sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 150 bin liraya tam donanımlı bir ambulans alarak hibe etti. Çorlu Belediyesi tarafından 59 YU 955 plakası takılarak hizmete hazırlanan tam donanımlı ambulans için, Sağlık Bakanlığı’ndan belediye bünyesine talep edilen doktor kadrosu verilmedi. Bu nedenle hizmete başlayamayan ambulans, belediye şantiyesindeki otoparka çekildi. Çorlu Sağlık Grup Başkanlığı aracın kendilerine hibe edilmesini isterken, belediye bu zamana kadar 'hibenin hibesi’ olmaz diyerek ambulansı vermedi. Ambulansı bağışlayan Mehmet Diktaş’ın tepkisi üzerine yeniden Belediye Meclis gündemine gelen ambulans, ancak 3 yıl sonra hizmet verebileceği sağlık kurumuna teslim edildi.

3 YIL ATIL KALDI

Ambulans teslimi için Çorlu Belediyesi önünde program düzenlendi. Buradaki programa Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan, Çorlu Sağlık Müdürü Kürşad Koparan ve iş adamı Mehmet Diktaş’ın oğlu Orhan Diktaş katıldı. Ambulansı doktor kadroları olmadığı için kullanamadıklarını ifade eden Baysan şunları söyledi:

"Hayırsever Mehmet Diktaş tarafından 2009 yılında belediyemizde kullanılmak üzere tam donanımlı ambulans hibe edilmişti. Belediye olarak biz doktor kadrosu alamadığımız için ambulans atıl durumda bulunmaktaydı. Belediye olarak Çorlu’da çalıştırılması ve hastalarımıza hizmet edilmesi için bu ambulansı ilçe Sağlık müdürlüğüne hibe ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Çorlu Sağlık Müdürü Kürşad Koparan da, iş adamı Diktaş ve Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ederek kısa süre içerisinde ambulansın eksiklerinin giderilerek kullanıma başlanacağını söyledi.

'ARKADAŞIMIZ KAZA GEÇİRİNCE AMBULANS ALDIK'

Ambulansı bağışlayan işadamı Mehmet Diktaş’ın oğlu Orhan Diktaş ise, bir çalışma arkadaşlarının geçirdiği kazada ambulans yetersizliğini gördüklerini ve şirket olarak eleştiri yerine bir ambulans almaya karar verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Bünyemizde çalışan bir arkadaşımız küçük bir kaza geçirdi. Çorlu’da ambulans sıkıntısı olduğunu öğrendik. Şirket olarak biz de eleştiri yapmaktansa, taşın altına elimizi koyduk ve tam donanımlı bir ambulans alma kararı aldık. Ambulans aldıktan sonra belediyeye hibe ettik. Ambulans İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesine verildi. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.



MY(LK/COŞ)