Koç Holding'in 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' projesi kapsamında düzenlediği 'Liseler Meslekleriyle Yarışıyor' yarışmasına katılan Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Grubu öğrencileri, sokakta 'Flash Mob' adlı uygulamayı gerçekleştirdiler. Arifiye Mahallesi Belediye Sokak Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi önünde yapılan ve 65 öğrencinin katıldığı uygulamada, arızalı bir uçak maketi boş alana konuldu. Bir ambulans siren çalarak alana geldi. Sağlık görevlisi olarak 2 öğrenci sedye taşırken, beyaz önlük giyen temsili doktor öğrenci de yaralı olarak tabir edilen arızalı uçak maketine doğru koştu. Bu sırada çevrede dağınık halde olan kızlı-erkekli meslek lisesi öğrencileri de maket uçağın etrafında toplandı.

Temsili doktor Emirhan Yenice adlı öğrenci stetoskopla arızalı uçağı muayene etti. Çevrede toplanan öğrenciler merakla uçağın bir daha uçup uçamayacağını sordu. Doktorun maketin uçamayacağını söylemesi üzerine öğrenciler aynı anda kendilerini yere atıp bayılma numarası yaptı. Bir süre sonra doktorun 'başardım uçabilir' demesi üzerine yerden kalkan kızlı-erkekli öğrenciler alkış temposu tutup ceplerinden çıkardıkları renkli kağıtlardan yapılmış olan küçük uçakları temsili doktora doğru fırlattı. Arızalı uçak maketi daha sonra sedyeye konularak ambulansa götürüldü. Öğrencilerin gösterisi vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışmasının 4'üncü aşaması için 'Flash mob' dedikleri 'Katılımcıların daha önceden belirlenmiş yer ve zamanda buluşup, yine önceden kararlaştırılan, amacı genelde eğlence olan bir eylemi gerçekleştirdikten sonra dağılmaları' uygulamasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Yarışmada, okullarını Uçak Bakım Grubu 12-C sınıfı öğrencileri Emirhan Yenice, Furkan Doyran, Mehmet Ömer Akgün, Mustafa Açıkgöz ve Serhat Erat'ın temsil ettiğini belirten Sırrı Kabadayı, "Yarışmanın en iddialı ekiplerindeniz. Bu yarışmada birincilik bekliyoruz. Bize destek veren başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin maket uçaklı, ambulanslı bayılma gösterisi başından sonuna kadar okulun görevlendirdiği kameramanlar tarafından videoya kaydedildi. Bu görüntülerin kurgulanıp yarışma için gönderileceği belirtildi.



İÜ (EK/RT)