Merkez Yakutiye İlçesi Bosna Caddesi'ndeki Meslek Edindirme Kursu Satış Atölyesi'nde 3 yıldır ev kadınlarına yöreye özgü el çeyizlik eşya yapımı öğretiliyor. İşi öğrenen kadınlar, daha sonra sipariş alarak para kazanmaya başlıyor. Kursiyerlerin birçoğu kursu terapi merkezi olarak gördüğünü ve stres attığını söyledi. Yaklaşık 2 yıldır kursa gelen 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Gülay Altay, "Kursa gelmeden önce depresyon ilacı kullanıyordum. Kendimi el işlerine verince ilaca ihtiyaç duymadım. Burada hem para kazanıyor hem de stres atıyoruz" dedi.

Ev kadını 38 yaşındaki Halegül Dürüst, evde çok fazla boş vaktinin olduğunu söyledi. Dürüst, "Daha önce hobi amaçlı el işi yapıyorum ancak kursa geldikten sonra bu işi ticarete dönüştürdüm. Aile bütçeme katkı sağlıyorum. Ev hanımları sabah televizyon programlarını izleyerek vakit kaybetmesinler. Çalışsınlar" diye konuştu. Yine kursiyerlerden bir olan 3 çocuk annesi 47 yaşındaki Yasemin Güldüren is, "Ev işilerini yaptıktan sonra kursa geliyorum. Burası bizim için bir terapi merkezi oldu" dedi.

Atölyeyi gezerek çalışmaları yerinde gören Yakutiye Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Korkut, ürünlerin markalaşmasını amaç edindiklerini dile getirdi. Başkan Korkut, "Cemil İpekçi ve onun gibi ünlü modacıları Erzurum'a getirerek önerilerini alacağız. Giyim, kuşam ve başka konularda fikir alıp değerlendirmelerini soracağız. Onlar profosyonel olduğu için bize büyük ölçüde yardımları olacaktır. Her şeyde marka olmak lazım. Kursiyerlerin sayısını artırıp markalaşma yönünde hızlı adımlarla ilerleyeceğiz. Burada yapılan 250 liralık bir ürün markaşaltıktan sonra bin liraya satılabilir. Bu şekilde kadınları hem sosyalleştirip hem de ekonomiye kazandırıyoruz" diye konuştu.



NÖ(KS/BT)