Festival Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi, festivalin dünyaya açılan bir kapı olarak görüldüklerini belirterek, kentte portakallar çiçek açtığında, Mersinliler'in festival mevsiminin geldiğini anladığını kaydetti. Burakgazi, "Festival, bütün Mersinliler'in belleğinde, kalbinde, yüreğinde ve algısında hep sevgidir, barıştır, hoşgörüdür. O itibarla biz bu festivali bu kentin değerlerine adıyoruz ve buradan ülkemize ve dünyaya açılan bir kapı olarak görüyoruz" dedi.

Mersin'in festivallerle birlikte zenginleştiğine inandığını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise kentin taşıdığı tüm sanat etkinliklerinin ve sahip olduğu zenginliklerinin kurumsallaşarak artıp geleceğe taşınmasına dönük Valiliğin de bir inisiyatif başlattığını, kentin tüm dinamikleri ile güçlü bir oluşuma doğru yol alındığını kaydetti.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Konuşmaların ardından 'Mersin Türkülerini Opera Formunda Arıyor' başlığıyla gerçekleştirilen beste yarışmasında birinci olan Yalçın Özgüngör, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü'ne layık görülen keman sanatçısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesi Nurperi Yücesoy ile Festival Sanat Ödülü'ne layık görülen opera sanatçısı Nuran Çapanoğlu'na ödüllerini Vali Güzeloğlu verdi.

Ödül töreninin ardından Budapeşte'den gelen Macar Artemisia Oda Orkestrası, Şef Alpaslan Ertüngealp yönetiminde sahneye çıktı. Keman sanatçısı Cihat Aşkın'ın yer aldığı konserin ilk bölümünde Emre Aracı ve F. Mendelssohn'un eserleri, ikinci bölümde ise flüt ustası Halit Turgay eşliğinde Antonio Vivaldi, Ambroise Thomas, Francesco Cilea, Carl M. Von Weber ve Bela Bartok'tan eserler seslendirildi.

Festival, 3 Mayıs'ta Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 'Zorba' balesi ile devam edecek.



ME(AŞ/OA/CK)