Karabağlar İlçesi’nde Üçkuyular semti 14 sokak 25 numaradaki 4 katlı Ertemçöz Apartmanı’nda oturan Alican Restoran’ın sahibi Abdullah Ertemçöz ve eşi Oya Ertemçöz, merdiven otomatı için gelen 99 bin 611 lira, 3 kuruşluk elektrik faturasının şokunu yaşıyor. Önce birisinin bunu düzenleyip şaka yaptığını sandıklarını, ancak sonradan faturanın gerçek olduğunu öğrendiklerini anlatan Abdullan Ertemçöz, merdiven otomatına ayda 5 lira civarında fatura geldiğini belirterek, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. görevlilerinin, cihazların veya sayacın arızalı olabileceğini söyledini anlattı.

İTİRİZLAR FATURAYI ÖDEMEYİ DURDURMAZ

Ertemçöz, “Gerekli itirazları yapacağım ve gerektiği takdirde yasal yollara başvurağım. Faturanın arkasındaki 6’ncı maddedeki “Faturanın ödeme bildirimlerinde belirtilen borca ilişkin itirazlarınızı sayacınızın son endeks değeri ve abone numaranısı belirterek, bir dilekçe ile aboneliğinizin bağlı bulunduğu İşletme Müdürlüğü’ne son ödeme tarihine kadar yapmalısınız. Ancak itirazlar fatura ödemeyi durdurmaz' maddesinde istenen ödemeyi doğal olarak yapamayacağız. İstenen rakamın elle tutulur yanı yok. Bütçe olarak böylesi bir rakamı ödeme gücümüz de yok” dedi.

Karabağlar’da, geçen 17 Kasım’da evlenip balayı tatili için İstanbul’a giden Murat Gedik ile Burcu Gedik çifti de kiracı olarak oturdukları eve döndüklerinde, 66 bin 950 TL tutarındaki elektrik faturası ile karşılaşmıştı.



MK(İÖ/AK)