Kütahya- Gediz karayolunda, Kireç Köyü yakınlarında meydana gelen kazada, şarampole uçan minibüsteki yaralılara yardım etmek isteyen jandarma çavuş Uygar Yalçınkaya ve silah arkadaşı er Fatih Karaaslan'a, arkadan gelen bir TIR çarptı. Kazada, Yalçınkaya, Karaaslan'la birlikte şehit olurken, Fevzi Seçkin olay yerinde yaşamını yitirdi. Yalçınkaya'nın şehit olduğu haberi, ailesinin yaşadığı İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki evlerine ateş düşürdü.

Kocaeli Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan ve kısa dönem yaptığı askerliğinin bitmesine 15 gün kalan Yalçınkaya'nın, geçen yıl kanserden ölen babası Necip Yalçınkaya gibi Menemen'de toprağa verilmesi kararlaştırıldı.

Askere gitmeden önce bir şirkette çalışan ve bekar olan şehit çavuş Yalçınkaya için bugün saat 13.30'da, Menemen Uğur Mumcu Mahallesi'nde Pir Sultan Cem Evi'nde askeri tören düzenlendi. Törene şehidin acılı anne Zekiye Yalçınkaya, kardeşi Kenan Yalçınkaya, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Sadık Çelikörs, 57'inci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Aydın Bölge Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Hurşit Ağırcan, AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve Ali Aşlık, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze namazı kılınıp, dua edilmesinin ardından şehit çavuş Yalçınkaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından top arabasına konuldu. Yalçınkaya'nın cenazesi daha sonra, götürüldüğü Menemen Mezarlığı'nda, babası Necip Yalçınkaya'nın yanında toprağa verildi.



HY(AÖ/SS)