Vatani görevini yapmak üzere Çanakkale'deki 116'ncı Jandarma Er Eğitim Alayı'na giden Özgür Kiraz için Eskişehir Otogarı'nda mehter gösterisi yapıldı. Otogar içinde ve yolcu otobüslerinin bulunduğu peronda gösteri sunan mehter takımına halk yoğun ilgi gösterdi. Otogar çalışanları ile vatandaşlar mehteran takımının fotoğraflarını çekti.

Bir grup arkadaşının omzunda Eskişehir Otogarı'na gelen Özgür Kiraz, burada mehter takımındaki arkadaşlarıyla birlikte yürüdü ve davul çaldı.

Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takım Komutanı İsa Canseven, Özgür Kiraz'ın yaklaşık 6 yıldan bu yana mehteran takımında yer aldığını söyledi. Canseven, "Gençleri mehteran takımında yetiştiriyoruz, günü geldiğinde askere gönderiyoruz, günü geldiğinde düğününü yapıyoruz. Özgür Kiraz da askere gidiyor. Mehteranın her safhasında yer aldı, Türklük gururunun onurunu bizimle birlikte yaşadı. Otogara gelip hem Özgür'ün hem de askere gidecek olan bütün Türk evlatlarının yanında olmak istedik" diye konuştu.

Özgür Kiraz da mehteran takımındaki arkadaşlarının kendisini uğurlamaya gelmesine çok sevindiğini belirterek, "Mehteran takımı ile uğurlanmak çok güzel bir duygu. 14 yaşında mehter takımına girdim. 6 yıldır mehteran takımındaydım. Hepsine teşekkür ediyorum. Gelince mehteran devam edeceğim. Çanakkale'ye askere gidiyorum. Jandarma olarak vatani görevimi yapacağım" dedi.

Mehteran takımındakilerle tek tek tokalaşan ve bazılarının ellerini öpen Özgür Kiraz daha sonra arkadaşlarının omzunda otobüse bindi. Arkadaşları 'bozkurt selamı' verip İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Kiraz'ı askere uğurladı.



EK(EK/CK)