Mehmet Ali Şahin, bayrama memleketi Karabük'te girdi. Bayram namazını Safranbolu Dedeoğlu Camii'nde kılıp vatandaşlarla bayramlaşan Şahin, daha sonra Ovacık'ın Ekincik Köyü'ndeki ailesinin yanına geçti. Babası Abdullah ve annesi Ünzile Şahin'in elini öpen Şahin, kurban kesti. Şahin bayramda dargınlıkların kesilmesi temennisinde bulunarak, "İnşallah bu bayram vesilesi ile birbirimize daha yakın oluruz. Sadece hali vakti yerinde olanlar kurban kesmez, dargınlıklar ve yanlışlıklar varsa onlar da kesilir. Böylece bu bayramı geçirmiş oluruz temennisinde bulunuyorum" dedi.

Şahin, dünyada yüzünü Türkiye'ye çevirmiş büyük bir Müslüman coğrafyası olduğunun bilinci içerisinde olduklarını belirtti. Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak elimizden geldiği kadar Afrika'nın ortalarında yıllardır ihmal edilmiş başta Müslümanlar olmak üzere tüm insanların imdadına yetişen hep Türkiye olmuştur. Uzakdoğu'da zor durumda ki Müslümanlara da keza yine Türkiye koşmuştur. Devletimizin koşmasının yanında insanımızı temsilen buralarda faaliyetlerde bulunan, yardımlar yapan kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz vardır. Bu durum bizleri ayrıca memnun etmektedir. Bu durum milletimizin ne kadar cihanşümul bir millet olduğunun en güzel göstergesidir" diye konuştu.

İnsan kanının akmadığı bir dünya dilediğini söyleyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ancak buna rağmen acılarımız var. İslam coğrafyasının muhtelif bölgelerinde kan akıyor. Aslında kurban insan kanı akmasın diyedir. Ancak 1.5 milyarlık İslam coğrafyasında insan kanının akması bir sorunun olduğunun da göstergesidir. Müslümanların bir araya gelerek kendi sorunlarını çözmesi gerekir. Müslüman kanı akmasından fayda uman ve belki de bunları teşvik edenlerin de kimlerin olduğunun farkına varması gerekir diye düşünüyorum. Bu kurban bayramı vesilesiyle sırf ibadet aşkıyla kurban kanının aktığı, insan kanının akmadığı bir dünya diliyorum."



BD(MÇ/BT)