Antakya'dan yola çıkan ve Türkiye'deki farklı seslerin birliğini temsil eden Medeniyetler Korosu, Zafer Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliği'nin davetlisi olarak konser verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen konseri, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Parti'li Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'ün yanı sıra şehit aileleri ile gaziler izledi.

Konser sırasında üç semavi dine ait ilahilerin yanı sıra bir de Kürtçe şarkı okundu. 'Sarı Gelin' türküsünü Türkçe, Ermenice ve Azerice seslendiren koro, beğeniyle izlendi. Üyeleri arasında rahip, imam, kuyumcu, öğretmen, öğrenci ve çeşitli meslek mensupları bulunan koro, seslendirdiği şarkıları şehitlere adadı.

Medeniyetler Korosu'nun farklı kültür ve dinlere mensup insanlardan oluştuğuna dikkati çeken koro başkanı Yılmaz Özfırat, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Koro üyelerinin Müslüman, Hristiyan ve Musevi dinlerine mensup olduğunu anlatan Özfırat, "Koromuzdaki sanatçılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Birileri zamanında bizim ülkemizi karıştırmaya çalıştı. Şimdi de belki birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor. Birlik olup, kenetlenip, Kürdü, Türkü, Lazı ve Çerkeziyle bütün dünyaya bir mesaj veriyoruz. 'İşte bakın bizde böyle bir güzellik var.' Bu mesajı vermek istiyoruz" diye konuştu.

Medeniyetler Korosu'nun 2012 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini hatırlatan Özfırat, "Bize, Nobel Barış Ödülü'nü aldığımızda, 1 milyon euroluk ödülü ne yapacağımız soruluyor. Biz bu ödülü kazanırsak, tek kubbeli bir bina yaptıracağız. Bu binanın 3 kapısı olacak. Birinden camiye, birinden kiliseye, diğerinden de sinagoga girilecek. Misyonumuz, Gazze'de barış içinde konser verdiğimiz zaman bitecek" dedi.



MA(HA/CK)