Geçen pazar günü Emrah Barlak'ın (26), polis memuru İ.K. tarafından tabancayla vurulup öldürülmesi, kardeşi Erhan Barlak'ın da aralarında bulunduğu 3 kişinin yaralanması olayını, MAZLUMDER İzmir Şubesi mercek altına aldı. Şube Yönetim Kurulu üyesi Avukat Aykut Dikencik, Genel İdare Kurulu üyeleri Arif Koçer ve Suphan Erkan'dan oluşan heyet, görgü tanıkları ve resmi makamlarla yaptığı görüşmelerin ardından hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı. Barlak'ın ölümünün ardından Limontepe Semti'nde kurulan taziye çadırında aileyle biraraya gelip başsağlığı dileyen heyettekilerden Avukat Suphan Erkan şunları söyledi:

"İzmir'de yaşanan bu olay, en temel hak olan yaşam hakkını ihlal etmiştir. Olayda, Polis Vazife ve Selahiyeti Kanunu'na da aykırı davranılmıştır. Somut olayda polis varlık sebebi olan ilkeye, yani insan yaşamının ve haklarının güvencesi olma ilkesine aykırı davranmıştır. Delil karartma girişimi konusunda da sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma başlatılması gerektiği kanaatindeyiz. Keyfi uygulamalar derhal sınırlandırılmalıdır. Polis memurları sistematik olarak psikoterapiden geçirilmeli, zihinsel dönüşüm sağlanmalıdır."

'DELİLLER KARARTILDI' İDDİASI

Avukat Erkan, olay yerini gören markete ait güvenlik kamerası kayıtlarının polis tarafından bozulduğunu, bazı kovanların da rögar kapaklarından içeri atılarak delillerin karartıldığını ileri sürdü. Barlak'ın babası Nusrettin Barlak ise, yaşananlara tepki göstererek, hastanede tedavisine devam edilen küçük oğlu Erhan Barlak'ın bugün askere gitmesi gerektiğini, ancak bu olay yüzünden gidemediğini söyledi. Acılı baba Barlak, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis şefinin hesabından, sosyal medya aracılığıyla, olaya yönelik paylaşımlarda bulunulmasıYla ilgili de soruşturma açılmasını istedi.



TT(AÖ/COŞ)