İHH Vakfı Antalya Temsilciliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin organize ettiği protesto gösterisi, Mavi Marmara gemisinin 27 Mayıs 2010 tarihinde 650 yolcusu ile Filistin'e gitmek üzere yola çıktığı Antalya Limanı'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı protesto öncesinde yaklaşık 100 araçlık konvoy oluşturuldu. Konvoy, Antalya Otogar kavşağından Antalya Limanı'na kadar klakson çalarak ilerledi. Araçlarında Filistin ve Türk bayrağı taşıyanlara çevredekiler de destek verdi.

İSRAİL ALEYHİNE SLOGAN ATTILAR

Antalya Limanı'na gelindiğinde birkaçı dışında araçların içeri girmesine izin verilmedi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu gruptakiler için herhangi bir aramaya gerek duyulmadı. Gümrük kapısından içeri alınan grup yürüyerek Mavi Marmara gemisinin Filistin'e hareket etmek üzere yola çıktığı alana hareket etti. Sık sık tekbir getiren gruptakiler İsrail aleyhine de sloganlar attı.

İSRAİL'İN NE OLDUĞUNU DÜNYA ÖĞRENDİ

Limanda toplanan grup adına basına açıklama yapan İHH Vakfı Antalya Temsilcisi Mehmet Yıldırım, "Terörist ülkelerin başını çeken İsrail, 31 Mayıs sabahı insanlıktan nasibini almamış 100'e yakın köpeği ile birlikte insani yardım götüren gemiye saldırıda bulunmuştur. Bu ülkenin ne olduğunu Müslümanlar biliyordu, ama saldırı sayesinde 7 milyar insan öğrenmiş oldu. Bunu unutmadık, unutturmayacağız duygusuyla buradayız. Kıbrıs'ı işgal etmeyi düşünüyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Dışişleri Bakanımızın açıklamasına göre Gazze'nin tapusu halen Ankara'da. Biz binlerce kilometre uzaklıktaki toprakların savunmasını yapıyoruz. Bunu milli duygularımızla birlikte dini duygularımızla birlikte yapıyoruz. Bu gemi şu anda İstanbul'da, 31 Mayıs sabah namazını o gemide kılacağız" diye konuştu.

TEMSİLİ MAVİ MARMARA SUYA İNDİRİLDİ

Açıklamanın ardından Mavi Marmara baskını sonucu hayatını kaybeden 9 Türk vatandaşının isimleri okundu ve her isim okunuşunda güvercin uçuruldu. Duaların okunmasından sonra temsili olarak hazırlanan yaklaşık 1.5 metrelik Mavi Marmara gemisi suya indirildi. Temsili geminin zodyak bot eşliğinde götürülmesiyle protesto gösterisi sona erdi. Gruptakiler protestonun ardından limanı terk etti.