Barlar Sokağı azmak başında bulunan 'Lighthouse' adlı bar bu yıl Cadılar Bayramı (Halloween) partisinin 13'üncüsünü düzenledi. Partiye, Cadılar Bayramı'na uygun kıyafetler giyen, çoğunluğunu ilçede yerleşik yaşayan yabancıların oluşturduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı. Turizmci, rehber ve işadamlarının da ilgi gösterdiği parti için mekan ışıklı kabaklar ve kuru kafa figürleriyle donatıldı. Partiye gelenlerin davetlilerin yüzleri ressamlar tarafından boyandı. En iyi kostüm yarışmasında dereceye giren kadınlara bazı ödüller verildi.

Barın sahibi Aykut Mertel, "Marmaris'te geniş kitleye hitap eden Cadılar Bayramı konseptine uygun programı başlatan işletmeyiz. Marmaris'in seçkin insanlarına ücretsiz içki ve ikramlarda bulunduk" dedi.

CADILAR BAYRAMI NEDİR?

Genellikle çocukların çeşitli korkunç kostümler giyerek, bulunduğu köyün, mahallenin ya da kasabanın evlerini kapı kapı gezerek şeker, meyve ve çeşitli hediyeler aldığı bayramdır. Cadılar Bayramı bir pagan festivali olarak ilk kez İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanmaya başlandı. 19'uncu yüzyılın sonunda bu gelenek Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından devam ettirildi. Batı dünyası 20'nci yüzyılda Cadılar Bayramı'nı, bir Amerikan popüler kültürü olarak tanıdı.



AG(AÖ/CK)