Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü, gece yaşamının yoğun olduğu turistik şehirde huzur ve güveni artırmak için bir dizi projelerinin ilkini 'Yunuslar' olarak bilinen motosikletli polis timleri ile başlattı. Üniversite mezunu 8 polis, profesyonel öğretmenler eşliğinde Rusça ve İngilizce kurslar aldı. Bu polislere ileri motosiklet kullanma ve yakın dövüş eğitimi verildi. Polisler, ilçede oturanların ve turistlerin sorunlarına çözüm bulmak için bir dizi iletişim derslerinden geçti. Tüm kursları başarı ile bitiren 8 polis, her biri 30 bin euro değerinde dört motosikletle göreve başladı.

Motosikletli polisler, Kemal Elgin Bulvarı, Barlar Sokağı Atatürk ve Kordon Caddeleri ile Yat Limanı çevresi gibi halkın ve turistlerin en yoğun olduğu caddelerde yaz-kış 19.00-06.00 saatleri arasında görev yapacak. Şüpheli kişi ve araçları denetleyecek olan motosikletli ekipler, kimlik ve araç kontrollerinde her ay belirlenen kotayı geçtikleri takdirde motivasyonlarının arttırılması amacıyla 3 gün izin, yarım altın ve takdir belgesi gibi çeşitli şekillerde ödüllendirilecek.

KALPLERİ KAZANDILAR

Güleryüzleri dikkati çeken motosikletli polisler, kısa sürede halkın ve turistlerin sevgisini kazandı. Turist ve çocuklar motosiklektli polislerle fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Polisin, Barlar Sokağı’nda kimlik sorgulaması yaptığı 23 yaşındaki Mehmet Dağekin, görevlilerin anlayışlı yaklaşımları ve iletişimlerinden memnun kaldığını söyledi.

Tepe Mahallesi 39 Sokak’ta hediyelik eşya dükkanı işleten Şennur Tekin, ise "Motosikletli polislerin çalışmalarını gözlemledim. İnsan haklarına uygun, kibar davranış ve iletişimlerine şahit oldukça mutlu oldum. Profesyonel ellerde ilçemizde kontroller artırılmalı" diye konuştu.

"MARMARİS HUZUR VE GÜVENİN ADRESİ OLACAK"

Marmaris İlçe Emniyet Müdür Ertan Sarıkaya, turistlerin yoğun olarak geldiği ilçede  huzur ve güveni artırmak için bir dizi projeler hazırlandığını söyledi. Sarıkaya, şöyle dedi:

"Bu projelerin ilki, yunus isimli motosikletli ekiplerimize başladı. Hedefimiz, insan haklarına uygun, eğitimli ve iletişimi kuvvetli personelimizle oluşabilecek olayların önüne geçerek periyodik kontrollerimizi artırmak. Yunuslar'la başlattığımız motivasyonu artırma ödülleri asayiş,trafik ve terör timlerimizle yapacağımız çalışmalarla devam edecek."



AG(AÖ/İD)