Mardin Belediyesi bünyesinde düğün salonuyken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle sinema salonuna dönüştürülerek Mardin Sinema Derneği'nin hizmetinde kullanılan kentteki tek sinema salonu, soyuldu. Salona arka bölümde bulunan pencere korkuluklarını keserek giren hırsızlar bilgisayar, projektör, ses sitemleri ve kabloları alarak kaçtı.

MARDİN'E YAKIŞMIYOR

Sinema salonunun bulunduğu 1'inci Cadde üzerinde işyeri bulunan esnaf, salonun atıl durumda bulunmasından dolayı hırsızların hedefi haline geldiğini söyledi. Salonun kapalı olması nedeniyle belediyeye tepki gösteren esnaf Mehmet Çiftsüren, "Burası eskiden düğün salonuydu. Daha sonra Kültür Bakanlığı desteği ile Mardin’e ilk sinema olarak kazandırıldı. Büyük paralar harcandı. Mardin film festivali burada düzenlendi. Ama daha sonra gördüğünüz gibi burası kaderine terk edildi. Şu hale bakın. Çöplük içinde. Hiç kimsenin görmek istemediği bir manzara. Burası bir kültür şehri, medeniyetler şehri ama içine düştüğü hale bakın. İçler acısı bir durumda. Kültür etkinliklerimizi içinde düzenlememiz gereken sinema salonunun bu şekilde harabeye dönüştürülmesi, gerçekten memleketimiz adına büyük bir ayıp. Dünya kadar paranın verildiği cihaz, ses ve görüntü sistemleri çalınmış. Tabi kapalı kalınca hırsızlara meydan doğdu. Gelip işte bu güzel sinemamızı soydular. Mardin’e yakışmıyor" dedi.

FESTİVALDEN FESTİVALE AÇILIYOR

Salonun sinema salonuna çevrilmesine karşı olmadıklarını ifade eden Fasih Demirkaya adlı esnaf ise, "Salon bu şekilde atıl durumda bırakılırsa olacağı buydu. Burası yılın sadece festival yapıldığı günlerde açık duruyor, geri kalan kısmında ise hep kapalı durumda. Festivalden festivale açılan bir sinema salonundan ne hayır göreceğiz. Polislerden hırsızların en kısa zamanda yakalanarak buradan çalınan malzemelerin geri getirmelerini, belediyeden ise buranın en kısa zamanda eski aktifliğine kavuşturulmasını istiyoruz. Eskiden burası düğün salonuydu ve insanlar en azından ucuza düğünlerini yapabiliyorlardı" diye konuştu.