Mardin Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Beşir Ayanoğlu, Eylül ayında yapılan toplantı kararı gereği yapımına başlanan Ayn Since Parkı'nda sigara içilmemesine karar verdiklerini ifade ederek, "Türkiye’nin sigara içilmeyen ilk parkı Mardin’de yapılıyor. Bu uygulamanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını dilerim. Sigaranın öldürücü zararlarına dikkat çekmek için bu uygulamayı başlattık. Parka, oyun oynamak için gelen çocuklarımızın sigara izmaritlerine basmalarını istemiyoruz" dedi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Nureddin Özdener de Başkan Ayanoğlu’na uygulama için teşekkür ederek, "Yerel yönetimlerin sigaranın kötü alışkanlıklarına dikkat çekmek için bu tür uygulamaları takdire şayandır. Türkiye’nin ilk dumansız parkının Mardin’de kurulacak olması bizim için gurur verici bir gelişmedir" iye konuştu.

10 BİN METREKARE ALANA KURULUCAK

Yaklaşık 10 bin metrekarelik alana kurulacak olan Türkiye’nin ilk dumansız parkı, Ayn Since'nin içinde nikah salonu ve spor alanları, yürüme parkurları, oturma grupları, oyun grupları, fitness aletleri, bitkisel donatı malzemeleri, çim tesisi, otomatik sulama sistemi, su oyunları içeren havuzlar, modern aydınlatma grupları ve tuvaletler yer alıyor.

ÖZEL BİR MESAJ NİTELİĞİNDE

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu da belediyenin yapacağı dumansız parkın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, bu uygulamanın başka illerde de olması için belediye başkanlıklarına başvuracaklarını söyledi. Parkın özellikle gençler ve çocuklar için sigaranın zararları konusunda güzel bir mesaj niteliğinde olacağını söyleyen Günlüoğlu, Yeşilay üyesi olan Başkan Ayanoğlu’na teşekkür etti.

AYN SİNCE ADI

Türkçe'de 'çeşme' anlamına gelen Arapça ayn ve Kürtçe'de kadın ismi olan Since'den esinlenerek parka verilen ad, Türkçe 'Since'nin Çeşmesi' anlamına geliyor.



NG(GG/AK)