Mardin-Diyarbakır karayolunda Aksu Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı askeri timler saat 09.00 sıralarında patlayıcı arama tarama faaliyetine çıktı. Mardin-Diyarbakır karayolunun 35'inci kilometresindeki Sultan Köyü yakınlarında, patlayıcı dedektörleriyle yapılan kontroller sırasında PKK'lı teröristlerin daha önceden yola tuzakladığı bir anti personel mayını infilak etti. Patlamada hafif yaralanan 1 Uzman Çavuş, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından Mardin-Diyarbakır karayolu trafiğe kapatılarak, bölgeye takviye ekipleri gönderildi. Karayoluna frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar getirilerek, bomba uzmanı dedektör köpeklerle yapılan aramada, yol kenarına tuzaklanmış ikinci bir patlayıcı düzeneği bulundu. Düzenek bomba uzmanları tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Karayolunda yapılan aramalarda başka bir patlayıcıya rastlanmadı. Askerler, güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 4 saat kapalı kalan yolda bekleyen vatandaşları teskin etmeye çalıştı.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, hastanede tedavi altına alınan Uzman Çavuşun hayati tehlikesinin bulunmadığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Bu arada karayolundan geçiş yapacak olan askeri konvoy da Mardin girişinde bekletildi. Konvoy, yolun açılmasından sonra yoluna devam etti.