CHP tarafından Mardin’de 3 gündür devam eden parti okulu eğitimi, Mardin Hilton Garden İnn Otel'de bugün kapanış konuşmalarıyla sona erdi. Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak olmak üzere 4 ilden yaklaşık 60 kişinin katıldığı eğitimlerin kapanış oturumunda konuşan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP’nin kurulduğu günden bu yana eğitimlerin yapıldığını ancak, bazı zamanlarda aksatıldığını, ilk defa bu dönemde kurumsal bir yapı haline getirildiğini ve 81 ilde gerçekleşeceğini belirtti. 

'BÖLGEDE SİYASET YAPMANIN ZORLUĞU'

Yapılan konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atıcı, bölgede siyaset yapmanın zorluğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Hem bölgenin coğrafi koşulları, hem de bölgenin ekonomik sorunları nedeniyle sıkıtınlar yaşayan arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Ayrıca AKP'nin burada zalimce uyguladığı politikalar nedeniyle, AKP’ye mahkum olan ve yahut diğer partilerin kiminden korkarak, kiminden çekinerek başka adresi olmadığı içinde bu partilere giden insanların olduğunu biliyoruz. Ama CHP gerek Ankara’da, gerek İstanbul’da, Güneydoğu'da, her yerde yaşanan bütün soranların çözüm adresidir. O yüzden buradayız. Halkımız şunu bilecek ki, herhangi bir partiye mecbur değildir. Bu partiler sorun çözecek partiler olsaydı bugüne kadar bu sorunlar çözülmüş olurdu. Halkımız CHP'ye güvenmek istiyor. Bu güveni sağlayacağız ve halkımızın bize olan güvenini hiçbir şekilde boşa çıkarmayacağız."



NG(GG/COŞ)