Bucak'ın Elsazı Köyü'nde 9 Aralık pazar günü program çekimi yaptığı sırada köylülerin ikram ettiği mantardan yiyen gazeteci Taryfun Talipoğlu ve ekibindeki Niyazi Manış, Gökhan Bacak ve Çağatay Esentur zehirlendi. Isparta Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Talipoğlu ve ekibi, 4 gün boyunca kontrol altında tutuldu. Karaciğer ve kan değerleri normale dönen Talipoğlu ve ekibindekiler, bugün taburcu edildi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Tayfun Talipoğlu, "Bugün artık taburcu oluyoruz. Hastane yönetimi ve özellikle Dr. Mehmet Sert benimle çok ilgilendi. Kötü vesile ile geldik ama çok güzel dostluklarımız oldu. Isparta'ya sevgiyle bakıyorduk ama daha fazla bir sevgimiz oluştu" dedi.

Haber amaçlı geldikleri Isparta'da haber olduklarını anlatan Talipoğlu, "Güya 4 gün haber yapacaktık ama 4 gün hastanede kalarak kendimiz haber olduk. Taburcu olduk ama doktorun tavsiyelerine de uyacağım. Kontrollerime devam edilecek. Bu işin ciddi olduğunu bir kez daha öğrendik" diye konuştu.

'MANTAR YEMEYECEĞİM'

Isparta'dan bugün ayrılacağını kaydeden Tayfun Talioğplu, 2 hafta sonra tekrar çekim için geleceğini söyledi.

Artık mantar yemeyeceğini de sözlerine ekleyen Talipoğlu, "Parklara araçlar girmesin diye mantar şeklinde taşlar koyuyorlar. Artık bunları da kaldırmayı düşünüyorum" diye espri yaptı.

KONTROLLER SÜRECEK

Talipoğlu'nun ayaktan tedavisinin devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Isparta Devlet Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Sert ise "Tayfun Talipoğlu'nun sağlık durumu normale döndü. Kendisinin kan örneklerini aldık, tansiyonunu ölçtük. Ayaktan takibinin birkaç gün daha devam etmesi gerekiyor. Herkese tavsiyem doğada topladığımız mantarları eğer mantar uzmanı değilsek tüketmememiz en doğrusudur" diye konuştu.



ME(SU/SS)